Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Aszfaltút Futásfalván

2020. május 20., szerda, Közélet

A Torja községhez tartozó Futásfalvára is került aszfaltút: egyelőre egy 600 méteres szakasz a falu bejáratától az egykori köz­ségházáig. Új hidat építettek, járdákat és parkolókat alakítottak ki, közlekedési táblákat szereltek – közölte a megyeháza sajtóirodája. Az út korszerűsítését a helyi önkormányzat finanszírozta a megyei tanács támogatásával.

  • Fotó: Kocsis B. János
    Fotó: Kocsis B. János

A kivitelező, a megyei Út- és Hídépítő Rt. tegnap adta át a szakaszt. Daragus Attila polgármester közölte: terv szerint júniusban folytatják a munkát a hátralévő 1800 méteren. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke kiemelte, ez az első alkalom, amikor a településen tisztességes utat sikerült összefogással elkészíteniük. Legutóbb öt éve végeztek útfelújítási munkálatokat a Torja és Futásfalva közötti bekötőúton. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 22
szavazógép
2020-05-20: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Lassan, de indul az ügyfélfogadás (Megyei nyugdíjpénztár)

Újraindul fokozatosan az ügyfélfogadás a Kovászna megyei nyugdíjpénztárnál, ahol – figyelembe véve az ügyfelek zömének életkorát – kiemelten fontos betartani az érvényben lévő biztonsági előírásokat. Az intézmény javasolja az érdekelteknek, hogy lehetőségeikhez mérten ügyeiket postai úton vagy elektronikus levelezéssel intézzék ezután is, munkatársaiktól továbbra is telefonon igényelhetnek útbaigazítást. Mint azt közleményükben jelezték, a szükségállapot idején hatékonynak bizonyult a modern kommunikációs és fizetési eszközök használata.
2020-05-20: Közélet - Hecser László:

Ravatalozóból búcsúztathatnak Nagyajtán

Többévi tervezgetés, pénzügyi előkészítés majd építés után elkészült a nagyajtai ravatalozó. A hétvégi átadáson a járványügyi szigorítások miatt csak a községvezetés és az egyház néhány  képviselője vehetett részt.