Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Online egyetemi év

2020. május 21., csütörtök, Belföld

Elfogadta tegnap a képviselőház a 2020/58-as sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvényt, amely többek között leszögezi, hogy a 2019–2020-as egyetemi év második szemeszterében online is folyhat az oktatás és a vizsgáztatás tevékenység.

  • Fotó: ridikul.hu
    Fotó: ridikul.hu

Az alsóház módosítások nélkül hagyta jóvá a sürgősségi rendeletet, amely a véglegesítő tanári vizsga, illetve a szakmai fokozati vizsgák menetét is szabályozza. A jogszabályról a szenátus szavaz döntő házként.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 20
szavazógép
2020-05-21: Belföld - :

A maszkviselés szabályai

Nelu Tătaru miniszter jóváhagyta az egészségügyi tárca és a belügyminisztérium közös rendeletét, amely előírja a védőmaszk kötelező viselését, a járványtani szűrést és a kézfertőtlenítést a vészhelyzet idején a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében – derül ki az egészségügyi tárca tegnapi közleményéből.
2020-05-21: Belföld - :

Táblagépek az ösztöndíjasoknak

Az oktatási minisztérium köteles lesz elektronikus eszközöket (pl. táblagépet vagy laptopot), illetve internetet biztosítani az online oktatáshoz való hozzáféréshez azoknak a diákoknak, akik szociális ösztöndíjban részesülnek – döntött tegnap első házként a képviselőház.