Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Táblagépek az ösztöndíjasoknak

2020. május 21., csütörtök, Belföld

Az oktatási minisztérium köteles lesz elektronikus eszközöket (pl. táblagépet vagy laptopot), illetve internetet biztosítani az online oktatáshoz való hozzáféréshez azoknak a diákoknak, akik szociális ösztöndíjban részesülnek – döntött tegnap első házként a képviselőház.

  • Fotó: Tuba Zoltán
    Fotó: Tuba Zoltán

A 2011/1-es oktatási törvényt módosító jogszabály azt is előírja, hogy a tárca a pedagógusoknak is köteles biztosítani az internet-hozzáféréssel ellátott táblagépet vagy laptopot. Roxana Mînzatu szociáldemokrata képviselő, a tervezet kezdeményezője indoklásában rámutatott, hogy a koronavírus-járvány miatt az oktatás a virtuális térben zajlik már több hete, de több százezer tanulónak nincs hozzáférése ehhez. Ebben az ügyben a felsőház lesz a döntő fórum.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2149
szavazógép
2020-05-21: Belföld - :

Online egyetemi év

Elfogadta tegnap a képviselőház a 2020/58-as sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvényt, amely többek között leszögezi, hogy a 2019–2020-as egyetemi év második szemeszterében online is folyhat az oktatás és a vizsgáztatás tevékenység.
2020-05-21: Belföld - :

Indítvány az oktatási miniszter ellen

Monica Anisie oktatási miniszter elleni egyszerű indítványt nyújtott be tegnap a képviselőházban a Pro Románia és a Szociáldemokrata Párt (SZDP).