A lázmérés problémája

2020. május 22., péntek, Belföld

A zárt nyilvános terek bejáratánál történő lázmérés egy újabb megosztó áltéma – írja tegnapi Facebook-bejegyzésében Raed Arafat államtitkár.

  • Fotó: hvg.hu
    Fotó: hvg.hu

A katasztrófavédelem vezetője szerint a módszert számos országban és repülőtéren használják olyan zárt helyiségek bejáratánál, ahol felmerül a koronavírus terjedésének veszélye. Hozzátette: a digitális hőmérő nem rögzíti a személyes adatokat, nem ültet be chipeket, nem készít fotókat és senki személyi számát, nevét és címét nem regisztrálja, hanem csak megmutatja a testhőmérsékletet. Az államtitkár kifejtette: ezek az intézkedések nem örökkévalók, de most alkalmazni kell, hogy kiszűrjék azokat, akik más életét kockáztatva hajlamosak egy hivatalba betegen is bemenni, hogy saját ügyeiket intézzék. „Jogod van ahhoz, hogy ne engedd, megmérjék a lázadat, de akkor nem léphetsz be abba a zárt térbe, mert a közösségnek és az ott dolgozóknak viszont joguk van védekezni” – szögezte le Arafat.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 662
szavazógép
2020-05-22: Belföld - :

Támogatják a munkáltatókat

Azokat a munkáltatókat, akik munkát kereső személyeket alkalmaznak, az illető bruttó fizetésének legtöbb 30 százalékával fogja támogatni a kormány – jelentette be Ludovic Orban kormányfő.
2020-05-22: Belföld - :

Hírsaláta

SZERINTÜK NEM VOLTAK MAGYAR ELLENÁLLÓK. A Cotroceni Nemzeti Múzeum szakértői még tavaly úgy gondolták, a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából elő kell állni egy olyan emlékezetfrissítő kiállítással, melynek segítségével fenntartható a kollektív tudatban az a valóban fontos tény, hogy szép számban akadtak a kommunista diktatúra idején olyanok, akik akár életüket is kockáztatva felszólaltak, cselekedtek az elnyomás ellen.