Gyanús közbeszerzések

2020. május 22., péntek, Belföld

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség 33 olyan eset ügyében vizsgálódik a koronavírus-járvány idején lebonyolított közbeszerzések miatt, amelyeknél felmerül a korrupció gyanúja, miután bizonyos kórházak és más állami intézmények drágán szereztek be a járvány megfékezéséhez szükséges orvosi eszközöket, védőfelszereléseket.

  • Fotó: newsbv.ro
    Fotó: newsbv.ro

A vizsgálat indításáról Crin Bologa korrupcióellenes főügyész számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy az általa vezetett intézmény hivatalból indított vizsgálatot 29 ügyben, a sajtóban megjelent információk alapján. A feltételezett kár értéke több millió euró – tette hozzá. Magánvállalatoknál és állami cégeknél is zajlanak a kihallgatások, és az egészségügyi felszereléseket és gyógyszereket forgalmazó állami Unifarm vállalat is a célpontok között van.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 532
szavazógép
2020-05-22: Belföld - :

Hírsaláta

SZERINTÜK NEM VOLTAK MAGYAR ELLENÁLLÓK. A Cotroceni Nemzeti Múzeum szakértői még tavaly úgy gondolták, a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából elő kell állni egy olyan emlékezetfrissítő kiállítással, melynek segítségével fenntartható a kollektív tudatban az a valóban fontos tény, hogy szép számban akadtak a kommunista diktatúra idején olyanok, akik akár életüket is kockáztatva felszólaltak, cselekedtek az elnyomás ellen.
2020-05-22: Belföld - :

Lemondott a határőrség vezetője

Lemondott hivataláról Ioan Buda, a határrendészet parancsnoka, miután a bukaresti média a hatóságok szervezetlenségét tette felelőssé azért, hogy a rendkívüli állapot múlt heti feloldása óta több alkalommal is kilométeres gépkocsisorok és járványügyi kockázatot jelentő tömegek torlódtak fel a nagylaki határátkelőnél.