Lemondott a határőrség vezetője

2020. május 22., péntek, Belföld

Lemondott hivataláról Ioan Buda, a határrendészet parancsnoka, miután a bukaresti média a hatóságok szervezetlenségét tette felelőssé azért, hogy a rendkívüli állapot múlt heti feloldása óta több alkalommal is kilométeres gépkocsisorok és járványügyi kockázatot jelentő tömegek torlódtak fel a nagylaki határátkelőnél.

  • Fotó: Maszol.ro
    Fotó: Maszol.ro

Az 56 éves magas rangú rendőr, aki kisebb-nagyobb megszakításokkal 2009 óta vezeti a határrendőrséget, személyes okokra hivatkozva jelentette be távozását, helyét pedig – a belügyminisztérium sajtóirodája szerint – Liviu Bute veszi át. Tegnap reggel a vészhelyzet előtt működő valamennyi átkelő megnyílt a román–magyar határon. A Nyugat-Európába tartó és az onnan érkező tranzitforgalom résztvevői Csanádpalotánál, Nagylaknál és Ártándnál léphetik át a határt.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1271
szavazógép
2020-05-22: Belföld - :

Gyanús közbeszerzések

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség 33 olyan eset ügyében vizsgálódik a koronavírus-járvány idején lebonyolított közbeszerzések miatt, amelyeknél felmerül a korrupció gyanúja, miután bizonyos kórházak és más állami intézmények drágán szereztek be a járvány megfékezéséhez szükséges orvosi eszközöket, védőfelszereléseket.
2020-05-22: Belföld - :

Gyűlöletbeszéd a virtuális térben

Az Elie Wiesel Országos Holo­kausztkutató Intézet jelentése szerint a koronavírus-járvány alatt elszaporodtak az interneten az antiszemita és kisebbségellenes megnyilvánulások.