Gyűlöletbeszéd a virtuális térben

2020. május 22., péntek, Belföld

Az Elie Wiesel Országos Holo­kausztkutató Intézet jelentése szerint a koronavírus-járvány alatt elszaporodtak az interneten az antiszemita és kisebbségellenes megnyilvánulások.

  • Fotó: playtech.ro
    Fotó: playtech.ro

Az intézmény számba vette a 2019. január és 2020. április között tapasztalt antiszemita megnyilvánulásokat, és aggodalommal állapította meg, hogy a román nyelvű internetes oldalakon, főleg a közösségi oldalalakon a gyűlöletbeszéd valóságos „gyűlölködő közösségeket” hozott létre. „A zsidók elfogadottsága a román társadalomban nagyobb, mint a magyaroké vagy a romáké, de a jelentés is alátámasztja, hogy a társadalom bizonyos rétegeiben latens antiszemitizmus figyelhető meg” – áll a jelentésben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1908
szavazógép
2020-05-22: Belföld - :

Lemondott a határőrség vezetője

Lemondott hivataláról Ioan Buda, a határrendészet parancsnoka, miután a bukaresti média a hatóságok szervezetlenségét tette felelőssé azért, hogy a rendkívüli állapot múlt heti feloldása óta több alkalommal is kilométeres gépkocsisorok és járványügyi kockázatot jelentő tömegek torlódtak fel a nagylaki határátkelőnél.
2020-05-22: Közélet - :

Mégsem kell mindig a nyilatkozat (Kedvezőbb közlekedési lehetőségek)

A jelenleg érvényes országos vészhelyzetben az eredetileg meghirdetett lehetőségekhez képest kedvezőbben közlekedhetünk Háromszéken saját felelősségű űrlap kitöltése nélkül.