Gyűlöletbeszéd a virtuális térben

2020. május 22., péntek, Belföld

Az Elie Wiesel Országos Holo­kausztkutató Intézet jelentése szerint a koronavírus-járvány alatt elszaporodtak az interneten az antiszemita és kisebbségellenes megnyilvánulások.

Az intézmény számba vette a 2019. január és 2020. április között tapasztalt antiszemita megnyilvánulásokat, és aggodalommal állapította meg, hogy a román nyelvű internetes oldalakon, főleg a közösségi oldalalakon a gyűlöletbeszéd valóságos „gyűlölködő közösségeket” hozott létre. „A zsidók elfogadottsága a román társadalomban nagyobb, mint a magyaroké vagy a romáké, de a jelentés is alátámasztja, hogy a társadalom bizonyos rétegeiben latens antiszemitizmus figyelhető meg” – áll a jelentésben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1740
szavazógép
2020-05-22: Belföld - :

Lemondott a határőrség vezetője

Lemondott hivataláról Ioan Buda, a határrendészet parancsnoka, miután a bukaresti média a hatóságok szervezetlenségét tette felelőssé azért, hogy a rendkívüli állapot múlt heti feloldása óta több alkalommal is kilométeres gépkocsisorok és járványügyi kockázatot jelentő tömegek torlódtak fel a nagylaki határátkelőnél.
2020-05-22: Közélet - :

Mégsem kell mindig a nyilatkozat (Kedvezőbb közlekedési lehetőségek)

A jelenleg érvényes országos vészhelyzetben az eredetileg meghirdetett lehetőségekhez képest kedvezőbben közlekedhetünk Háromszéken saját felelősségű űrlap kitöltése nélkül.