Szóvá tesszükA posta nem ér rá a dolgára?

2020. június 5., péntek, Nyílttér

A kézdivásárhelyi postán voltam a minap csomagokat feltenni. Amikor az ott dolgozók meglátták a csomagokat, kérték, hogy adjam az ,,AWB”-t, mert nekik nincs idejük annyi papírt kitölteni, ezt mindenkinek otthonról kell megcsinálnia és hoznia. Csak ámultam-bámultam, mire a hölgy azt mondta: na, elve­szem, ne kelljen hazavinnie! Tudtam, hogy időbe telik, de valahogy csak útra kellett tennem a hat csomagot, és úgy tudom, a szállítás a posta dolga...

A pulton belül sürögtek-forogtak az alkalmazottak, de senki nem nyitotta ki a két szabad ablakocskát, hogy kiszolgálja a többi várakozó ügyfelet. Számtalanszor meghallgattam a feddést, hogy az emberek várnak, miért nem mentem az AWB-vel, ezért időközönként előreengedtem a mögöttem állókat: gondoltam, őket hamarabb kiszolgálják, ne várjanak utánam. Volt még egy hölgy, aki szintén csomagot akart feltenni, de elutasították (azt mondták, nem veszik el a csomagot). Egy óra elteltével még mindig ott voltam, de akkor már az összegező számla volt soron. Észrevettem azonban, hogy az egyik csomagot elszámlázták a visszatérítésnél. Muszáj volt szólnom, mert nem kérhetek pénzt valakitől, ha nem kell adnia! Nahát, a bánat az enyém volt, mert a hölgy és mellette még egy kiabálni kezdett, hogy most ,,anulálni” kell, és újra kell csinálni a papírt! Azt sem tudtam már, hogy mit csináljak. Annyit kérdeztem, hogy honnan vette azt az összeget, amelyet rátett a csomagra, de csak morgást hallottam. A csomagokat bosszúsan dobta le a földre, majd a székre... Időközben ismerősök jöttek, elvette tőlük a pénzt, betette a fiókba, megbeszélte, mit

kell csinálnia... Idő múltával, sokszori figyelmeztetéssel aztán sikerült a papírt elkészíteni.

Lehajtott fejjel, porig alázva jöttem ki a postáról. Lehet, hogy én nem tudok róla, de nem olvastam vagy hallottam sehol, hogy a csomagok feltevésekor itthon ki kell tölteni az ,,AWB”-t. Mikor és hol adtak erre ki törvényt? Van internetem, de nincs ehhez tudásom, nincs nyomtatóm, egyszerűen nem értek hozzá! És akinek internetje sincs, se tudása, másolója, az mit tegyen? Ezek után nem küldünk csomagot? A posta igazgatójának magyarázatot kellene adnia, és kérem is rá, mert úgy gondolom, hogy az alkalmazottnak a munkáját nem a kuncsaft kellene elvégezze, őket azért fizetik, mindamellett, hogy internetes világban élünk! Köszönöm előre is!

Balogh Mária

Szerk. megj. Az AWB egy online postai alkalmazás, amellyel az ügyfelek maguk is elkészíthetik csomagjaik kísérőpapírjait és közvetlenül ellenőrizhetik küldeményeik útját.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2020-06-05: Nyílttér - :

Szép lenne a beismerés

Az 1960-as évek második felében már csak órák-percek választották el a Szovjetuniót és Kínát a háború kitörésétől. Határvillongások voltak, ugyanis a Szovjetunió a második világháború idején elfoglalt egy különös nevű kínai szigetet, amelyet a háború után sem akart visszaadni, sőt, nagy méretű katonai bázist hozott ott létre.
2020-06-05: Nyílttér - :

Berde Borbála tanárnő emlékére

Június 3-án utolsó útjára kísértük egykori osztályfőnökünket, Berde Borbálát, Boriska tanár nénit, aki a példamutatásnál sokkal többet adott tanítványainak, gyermekeinek. Ő is pedagógus szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Kézdialbisban 89 esztendővel ezelőtt, majd a család átköltözött Barátosra, ahol gyermekkorát töltötte, és a mindennapi élet szépségét, örömét szívta magába. A tanítóképző elvégzése után Sármásra, Lázárfalvára, majd 1952-ben Kézdivásárhelyre, a mai Petőfi Sándor Általános Iskolába került, ahol egészen nyugdíjazásáig, 1986-ig tanított.