Háromszáznál kevesebb új eset

2020. június 29., hétfő, Belföld

Enyhén mérséklődött vasárnapra a koronavírusos megbetegedések száma: míg pénteken 411, szombaton pedig több mint 300 új fertőzést jelentettek, vasárnap délben már kevesebb, összesen 291 új koronavírusos megbetegedésről adtak hírt a hatóságok. A hivatalos tájékoztatás szerint így 26 313-ra nőtt a fertőzöttek száma, az aktív esetek száma megközelíti az 5900-at.

  • Fotó:  focuspress.ro
    Fotó: focuspress.ro

A Stratégiai Kommunikációs Csoport legutóbbi beszámolója szerint a fertőzöttek közül eddig 18 814-et gyógyultnak nyilvánítottak, intenzív osztályon 217 beteget ápolnak. A koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma a vasárnapi összesítés szerint 1612.

Háromszék a vasárnapi összesítésben 277 megbetegedéssel szerepelt, ami a pénteki jelentéshez viszonyítva 4 új esetet jelent. Kórházban összesen harminc személyt kezelnek, a fertőzöttek közül eddig 235 háromszékit nyilvánítottak gyógyultnak.

Románia területén 942 személy tartózkodik hatósági karanténban – ebből Kovászna megyében 11-en –, 66 953-an pedig otthoni elkülönítésben, orvosi megfigyelés alatt (közülük 350-en Háromszéken).

Ez idáig közel 695 ezer koronavírustesztet dolgoztak fel Romániában, a Háromszéken jegyzett mintavételek száma megközelíti az 5300-at.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1206
szavazógép
2020-06-29: Belföld - :

Meghosszabbították a határidőt (Kezdeményezés a nemzeti régiókért)

Az Európai Parlament (EP), az Európai Bizottság (EB) és az Európai Unió Tanácsa (EUT) illetékesei megegyeztek a polgári kezdeményezések határidejének koronavírus-járvány miatti meghosszabbításáról – adta hírül az RMDSZ pénteki közleményében.
2020-06-29: Belföld - :

Bűnvádi eljárás Dragnea ellen

Vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség Liviu Dragnea ellen a Tel Drum-ügyben; a feltételezett okozott kár 31,3 millió lejre rúg. A testület péntek esti közleménye szerint az ügyészség szervezett bűnözői csoport létrehozásával, kétrendbeli hivatali visszaéléssel, alkalmatlan részvétel formájában elkövetett, európai alapok megszerzéséhez szükséges pontatlan vagy hiányos dokumentumok rosszhiszemű felhasználására való felbujtással vádolja Dragneát.