Új támogatás a termelőknek

2020. június 30., kedd, Gazdakör

Az elmúlt héten jelent meg az Európai Unió Hivatalos Közlönyében (s lett ezáltal hatályos) az az európai szabályzat, melynek értelmében a koronavírus-járvány sújtotta gazdák farmonként 7000 eurós támogatásban részesülhetnek.

A támogatást a vidékfejlesztési terv keretében fizetik, a rendelkezésre álló összegek függvényében. Romániában az uniós agrár­alapok legtöbb két százalékát lehet erre a célra felhasználni. Ennek megfelelően országos szinten mintegy 160 millió euró fizethető ki mezőgazdasági termelőknek és agrártermékek feldolgozóinak. A támogatás kifizetési határideje 2021. június 30., ez az illetékes hatóságok által jóváhagyott kérés alapján történhet meg. A kéréseket ez év december 31-i határidővel lehet benyújtani. A kifizetési kritériumokat minden tagország maga szabhatja meg, de a támogatás folyósítása nem kötelező jellegű – írja az agrointel.ro.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2020-06-30: Gazdakör - :

Kezdődnek az ellenőrzések

Június 24-én jelent meg az agrártárca hivatalos honlapján a mezőgazdasági miniszter rendelete, melynek értelmében a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) holnaptól, július elsejétől kezdi meg a támogatást igénylő farmerek ellenőrzését.
2020-06-30: Gazdakör - :

Matuzsálemek a földeken

Érdekes adatokat közölt a minap Adrian Oros mezőgazdasági miniszter. A tárcavezető korosztályonként térképezte fel a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökséghez (APIA) támogatási kérést leadó gazdák körét.