Araszol a terelőút ügye

2020. június 30., kedd, Közélet

Lelassult, de araszol a sepsiszentgyörgyi terelőút ügye – Antal Árpád polgármester közlése szerint a beruházás gazdasági és műszaki mutatóit az önkormányzat után a közutakat és autópályákat kezelő országos társaság (CNAIR) és a közlekedésügyi minisztérium is elfogadta, készül az erre vonatkozó kormányhatározat, és lesz közmeghallgatás is.

A területek kisajátítása (ami szintén kormányrendeletekkel történik) még nem kezdődött meg, az év elején a kormányváltás, később a koronavírus-járvány miatt állt a folyamat. A terelőút a 12-es számot viselő országútból a tavaly májusban véglegesített nyomvonal szerint Szotyor előtt ágazik le, és a Sepsi Aréna mögött, a vámhivatal közelében tér vissza abba. A várost az észak-dél irányú, jelenleg az Oltmező utcán és a Păiuș David hadnagy úton áthaladó teherforgalomtól mentesítő út a már elfogadott mutatók szerint 74 millió euróba fog kerülni. Ez zömmel európai uniós pénz, ami leghamarabb jövő évben jelenik meg a város költségvetésében. A 11,4 kilométer hosszúságú terelőutat az eredeti tervek szerint 2022-ben kellene átadni a forgalomnak. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 432
szavazógép
2020-06-30: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Újabb vándorbölcsőt adtak át

Ünnepi istentiszteleten, félszáznyi résztvevő jelenlétében adott át egy újabb bölcsőt a lukailencfalvi Szövérffi lelkész házaspár – Szövérffi István és Melinda – a Zoltáni családnak, az ismét fiúgyerekével várandós kismamának Zoltáni Zsuzsának és férjének, Zoltáni Attilának elsőszülött kisfiuk, Magor jelenlétében a kálnoki református templomban (képünk). A vándorbölcső programfelelőse, Sepsiszéki Nagy Balázs, Benkő József nevét adta a bölcsőnek: a középajtai sokgyerekes református tudós papét, akinek árkosi gyökerei voltak, s akinek személye követendő példa lehetne az utánunk következő nemzedékeknek.
2020-06-30: Közélet - :

Csalókat azonosítottak

Két csalót azonosítottak a sepsiszentgyörgyi rendőrség bűnügyi irodájának munkatársai, közölte az intézmény tegnap. A nyomozati anyag szerint az 52, illetve 32 éves férfi tavaly novemberben és decemberben több bűncselekményt követett el.