Banksorrend

2020. július 1., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A hazai kereskedelmi bankok aktívuma tavaly év végén 495,2 milliárd lej volt, míg a szektor nettó profitja 6,3 milliárd lej, 400 millióval kevesebb, mint egy évvel korábban – közli a Ziarul Financiar a jegybank adatait.

  • Fotó: Capital
    Fotó: Capital

A legnagyobb kereskedelmi bank továbbra is Banca Transilvania, amely a piac közel 18 százalékát tudja magáénak, aktívuma egy év alatt 18 százalékkal bővült. A dobogós helyeket továbbá a Román Kereskedelmi Bank (BCR) és a Román Fejlesztési Bank (BRD) foglalja el valamivel több, mint 14, illetve 11 százalékos piaci részesedéssel. A további sorrend: ING Bank, Unicredit, Raiffeisen, CEC Bank, Alpha Bank, OTP Bank és Garanti Bank.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 116
szavazógép
2020-07-01: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hiány

Az államháztartás hiánya a hazai bruttó össztermékhez (GDP) mérten 3,6 százalékra nőtt az első öt hónapban – közölte a pénzügyminisztérium. Abszolút értékben a deficit elérte a 38,84 milliárd lejt (8 milliárd euró) úgy, hogy az első négy hónap után még 26,82 milliárd lej volt a hiány.
2020-07-01: Belföld - :

Erősödik a kormánypárt

Megállt a választói preferenciákat vezető Nemzeti Liberális Párt (NLP) gyengülése: júniusban fél év után először mutatott enyhe népszerűség-növekedést a tavaly november óta kormányon lévő pártnál egy kedden közzétett közvélemény-kutatás.