VisszajelzésA sepsiszentgyörgyi közszállításról

2008. október 10., péntek, Nyílttér

Sok hasznos és megfontolandó észrevételt közöl Botos tanár úr a szeptember 26-i Háromszék hasábjain olyan jelenségekről, amelyekkel naponta találkozunk, és igyekszünk rajtuk javítani.

Nem könnyű tevékenység a közszolgáltatásban dolgozni és mindenkinek az elvárásait kielégíteni.

Szeptember 22-én — a mobilitás napján — egy rövid felmérés alapján, amely a rádióban is elhangzott, az utasok zöme elégedetten nyilatkozott az autóbuszok pontosságáról és tisztaságáról, ellentétben a tanár úrral. A buszok takarítása több mint két éve nem a végállomáson történik, hanem a jobb felügyelet érdekében a vállalat székhelyén, napi program szerint mind kívül, mind belül.

Autóbuszaink tisztasága az útviszonyoktól és az utazóközönség hozzáállásától is függ.

A tanár úr olyan európai városokkal hasonlít össze, amelyek ezelőtt tizenöt-tizenhét évvel kiselejtezett autóbuszaival tudtuk fenntartani a sepsiszentgyörgyi közszállítást a mai napig.

Reálisabb lett volna az összehasonlítás néhány hasonló méretű hazai várossal, például Gyulafehérvárral, Tordával, Tulcea vagy Giurgiu állapotaival.

A tanár úr nehezményezi, hogy bizonyos megállókban a buszaink nem állnak meg, és a gépkocsivezetőink udvariatlanok. Haté­konyabb lett volna a megjegyzés, ha konkrét időpontot, esetleg rendszámot feltüntetve azonnal értesíti a vállalat vezetőségét.

A új műholdkövetős vonaljelzőink próbaidőszak alatt vannak, működésük még változni fog.

Észrevételeit mindenképpen köszönjük, igyekszünk ezután is eleget tenni az utasok elvárásainak.

A Multitrans Rt. vezetősége nevében: Bokor Sándor igazgató

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 223
szavazógép
2008-10-10: Élő múlt - Ferenczy L. Tibor:

A Nagyok vezetnek (Jegyzet)

Elemista gyermekkorom, inaséveim kedvenc időtöltése volt olimpiákon, világversenyeken Magyarországot képviselő csapatokban, válogatottakban kikeresgélni a magyar eredetű családneveket, mert úgy tűnt, hogy több közöttük a szlávos, a németes hangzású, idegen eredetű. A magyar és egyetemes történelmi ismereteim bővülésének arányában már meg is tudtam magyarázni az oroszhegyi születésű gyereknek, hogy mit is keresnek a magyar nevek között a Klebelsberg, Klestinszky, Knobloch, Kaltenbach nevű családok — hogy csak a K betűsök közül kiemeljek példának néhányat.
2008-10-10: Nyílttér - x:

Nem megalapozott

2008. szeptember 18-án az Országos Diszkriminációellenes Tanács ülésén megszületett a válasz a májusban lezajlott csendőrségi napok visszaéléseivel kapcsolatban: a magyarság tudatos mellőzésére vonatkozó panasz nem megalapozott. Szándékosan használtam a visszaélés szót, ugyanis a csendőrség visszaélt a törvénnyel és a józan ésszel.