Újabb lehetőség az ipari parkoknak

2020. július 8., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A kézdivásárhelyi ipari parkokat is felvették az ipari és technológiai parkok, valamint vállalkozói inkubátorok országos szövetségébe. A szervezet július 2–3-án tartotta rendes közgyűlését a Fehér megyei Surján-hegység egyik szállodájában, ahol többek között erről is döntöttek. A sepsiszentgyörgyi szépmezői ipari park már tagja a szövetségnek.

  • Fotó: Facebook / Szőllösi Tamás
    Fotó: Facebook / Szőllösi Tamás

A közgyűlésen jelen levő Szőllösi Tamás, a kézdivásárhelyi két ipari park vezérigazgatója elmondta, a szövetség 2005-ben alakult Brassóban és jelenleg 43 hazai tagszervezettel rendelkezik, célja pedig tagszervezeteinek érdekvédelme, népszerűsítése, a hosszú távú fejlődés lehetőségének megteremtése és segítségnyújtás, valamint országos és nemzetközi testületekkel, hatóságokkal való kapcsolattartás. A szövetség célja továbbá, hogy megfelelő telephelyet ajánljon a hazai és külföldi befektetőknek – elsősorban a tagságához tartozó ipari parkokban.

„A kézdivásárhelyi ipari parkok nevében április folyamán kértük a tagfelvételt, ám a járványügyi helyzet miatt csak most került sor a bemutatkozásra, a tagfelvételi kérés megvitatására, illetve a szavazásra. A közgyűlésen jelen levő tagok egyöntetűen megszavazták a felvételt. Kézdivásárhely számára ez nagy előnyt jelent, hiszen így folyamatosan kapcsolatban lehetünk az ország ipari parkjaival (többek között a brassói, bukaresti, kolozsvári létesítményekkel), első kézből kapunk információkat, és egy elismert szervezet segít a telephely népszerűsítésében, ezáltal könnyebben elérhetőek vagyunk a befektetők számára” – magyarázta Szőllösi Tamás.

A kétnapos közgyűlésen új vezetőséget is választottak – a régi-új elnök Emil-Nicolae Muntean, a kudzsiri ipari park vezérigazgatója –, valamint lehetőség nyílt megvitatni a felmerülő problémákat, amelyekkel mindenki küszködik, illetve a különböző lehetőségeket, amelyek segítik az ipari parkok működését – összegezte a két nap tapasztalatát Szőllösi Tamás.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2020-07-08: Pénz, piac, vállalkozás - Demeter Virág Katalin:

Tilos a munkavállalók diszkriminálása

A munkavállalók hátrányos megkülönböztetését tiltó törvénytervezetet fogadott el a képviselőház a napokban, mely ezertől húszezer lejig terjedő bírságot helyez kilátásba az előírások megszegése esetén. A rendelkezések kapcsán háromszéki szakembert szólaltattunk meg, aki egyrészt üdvözli a kezdeményezést, másrészt a pontosítások fontosságát hangsúlyozza.
2020-07-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Gazdag ország lett Románia a Világbank szerint

Románia felső-közepes jövedelmű országból magas jövedelmű országgá lépett elő a Világbank friss országbesorolásában.