Szerkezetkész a Magyar Zene Háza

2020. július 15., szerda, Magazin

Elkészült a Magyar Zene Háza tetőszerkezete, ezzel elsőként ez a ház lett szerkezetkész a Liget Budapest projekt keretében készülő új épületek közül.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

A különleges, organikus formájú házat a világhírű japán építész, Fudzsimoto Szu tervezte, számos egyedi, Magyarországon eddig nem látott megoldást alkalmazva – mondta el a beruházás helyszíni sajtótájékoztatóján a projekt miniszteri biztosa, Baán László. Hozzátette, hogy az épülethez méltó lesz a tartalom is: a föld alatti szinten kapnak helyet az állandó és időszaki kiállítóterek, a földszinten koncerteket, zenei eseményeket rendeznek majd, a különleges tetőszerkezet rejtette emeleten pedig a zenepedagógiai műhelyeket és a könyvtárat helyezik el.

Gyorgyevics Benedek, a beruházó Városliget Zrt. vezérigazgatója az épület innovatív megoldásaira hívta fel a figyelmet: a ház „láthatatlan falát” 94 darab, egyes szakaszokon 12 méter magas üvegtábla alkotja, a tetőzetet csaknem száz, egyedi tervezésű lyuk töri át, és a Magyar Zene Háza környezeti terhelése is minimális lesz a speciális hűtési és fűtési rendszereknek köszönhetően.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4450
szavazógép
2020-07-15: Magazin - :

Az Aranycsapat játékosaira emlékeztek

Budai II Lászlóra, Buzánszky Jenőre, Kocsis Sándorra, valamint az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokság berni döntőjére emlékezett július 9-én az Aranycsapat Testület Budapesten. Idősebb Lomnici Zoltán, a testület elnöke kiemelte: a három esztendővel ezelőtt létrejött testület közreműködésével, valamint társadalmi összefogással eddig a Kárpát-medence magyarlakta településein több mint háromszáz megemlékezésre, kupára, kiállításra, ankétra került sor.
2020-07-15: Magazin - :

Újra feldolgozzák Bergman klasszikusát (Jelenetek egy házasságból)

Michelle Williams és Oscar Isaac főszereplésével készül HBO-minisorozat Ingmar Bergman csaknem 50 éves klasszikusából, a Jelenetek egy házasságból című tévéfilmsorozatból.