Még több új fertőzött, de kevesebb halott

2020. július 17., péntek, Belföld

Az elmúlt 24 órában 799 fertőzést igazoltak Romániában, így újabb csúcsot döntött a napi új esetszám a járvány kezdete óta. A nyilvántartott fertőzöttek száma 35 802-re emelkedett – közölte pénteken a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). Tegnap óta Háromszéken kilenc új esetet jegyeztek (összesen 351 fertőzött a járvány kezdete óta), Hargita megyében ötöt (408), Maros megyében tízet (848).

  • Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

Összesen 17 új, a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet (11 férfi és 6 nő) jelentettek, ezzel az áldozatok száma 1988-ra nőtt. A gyógyultak száma 22 312, így az aktív fertőzöttek száma 11 502-re nőtt a csütörtöki 10 843-hoz képest. Jelenleg 273 beteget ápolnak intenzív osztályon. Kérésükre eddig 823 fertőzöttet engedtek ki a kórházból. Az elmúlt 24 órában 18 986 teszt eredményét dolgozták fel, valamivel kevesebbet mint csütörtökön. A pozitív tesztek aránya a csütörtöki 4,07%-ot követően 4,21%-ra nőtt.

Báraz új fertőzöttek száma az utóbbi napokban egyre nőtt (kedden 637-tel, szerdán 641-gyel, csütörtökön 777-tel), a koronavírus-fertőzéshez köthető halálesetek száma a keddi 30-as csúcs után folyamatosan csökken: szerdán 21, csütörtökön 19, pénteken pedig 17 halálesetről szólnak a hivatalos adatok. A mai 17 halálos áldozat közül öt személy az 50–59 év közöttiek korosztályához tartozott, heten 60–69 év közöttiek, öten 70–79 év közöttiek voltak. Egy személy kivételével valamennyien más betegségekben is szenvedtek.

Az elmúlt 24 órában 946 bírságot rótt ki a rendőrség és a csendőrség összesen 223 860 lej értékben a járvány enyhítésére és leküzdésére irányuló intézkedések megszegése miatt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-07-17: Közélet - Nagy B. Sándor:

Játék a hangokkal

Nincs hagyománya Háromszéken a rádiószínháznak, ezért különleges eseménynek számít a C lépcsőház című hangjáték bemutatója, melyet hétfő után ma 16 órától ismét hallhatnak az érdeklődők a sepsiszentgyörgyi Sláger Rádióban. Bálint Tibor Angyaljárás a lépcsőházban című novellakötetének rádióváltozata Budapesten készült neves magyarországi színészekkel, de az alkotói itteni fiatalok: a sepsiszentgyörgyi Kovács-Vajda Bence és a brassói Komán Attila.
2020-07-19: Sport - Miska Brigitta:

Döntetlennel hangoltak a kupadöntőre (Labdarúgás, 1. Liga)

A Sepsi OSK hamar hátrányba került, viszont kétszer is egyenlített az FC Hermannstadt vendégeként a 2–2-re végződő mérkőzésen az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának 10. fordulójában, így a háromszéki együttes a playoutban másodszor is döntetlent játszott a nagyszebeni csapattal. A Leo Grozavu által irányított labdarúgók a folytatásban készülhetnek a szerdán 20 órától kezdődő, FCSB elleni Román Kupa-döntőre, amelyet a ploiești-i Ilie Oană Stadionban rendeznek.