Döntöttek az online oktatásról

2020. július 28., kedd, Belföld

Rendkívüli állapot esetén online is folyhat az iskolai és az egyetemi oktatás – fogadta el tegnap döntő törvényhozási fórumként a szenátus.

  •  Fotó: adevarul.ro
    Fotó: adevarul.ro

Az Ecaterina Andronescu szociáldemokrata szenátor által benyújtott javaslatot a felsőházban 102-en támogatták szavazatukkal, 26-an ellene szavaztak. Andronescu kifejtette a plénum előtt: a törvénytervezet az oktatási törvényt egészíti ki, és megteremti a lehetőséget a tanulásra szükségállapot vagy ostromállapot idejére is. A tanuláshoz való jog ugyanis az alkotmány által garantált, alapvető jog. A szenátor elmondta, az idei rendkívüli helyzetben nem volt törvényi biztosítéka a tanuláshoz való alapvető jog gyakorlásának. Ezt a hiányt pótolják most a törvény kiegészítésével. A javaslatot korábban a képviselőház elutasította.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1691
szavazógép
2020-07-28: Belföld - :

Kiterjesztenék a kötelező maszkviselést

Megvitatják annak a lehetőségét, hogy kötelezővé tegyék az arcmaszk viselését zsúfolt kültéri nyilvános helyeken is – közölte tegnap Ludovic Orban miniszterelnök, elsősorban a tengerparton kialakult helyzetre célozva.
2020-07-28: Belföld - :

Hírsaláta

MEGTÁMADTA A BUKARESTI ÍTÉLŐTÁBLÁN a község egyik települését karantén alá helyező döntést a Gornet-i (Prahova megye) önkormányzat – tájékoztatott szombat este a községet képviselő ügyvéd által kiadott közlemény.