Fokozatosan emelik a gyermekpénzt

2020. július 28., kedd, Belföld

A kormány több szakaszban fogja növelni a gyereknevelési pótlékot, az emelés ritmusa és aránya a gazdasági előrejelzésektől függ – jelentette ki hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök. Sajtóértesülések szerint augusztus elsejétől 15 százalékkal emelkedhet a gyermekpénz értéke.

  • Fotó: evz.ro
    Fotó: evz.ro

A kormány jelenleg elemzi a helyzetet, a pótlék növelésének a lehetőségeit, mondta Orban a Nemzeti Liberális Párt székhelyén. A nyugdíjak esetében is zajlik az elemzés, várják az első félévről szóló jelentést a gazdaság és a büdzsé helyzetéről, illetve a következő évekre vonatkozó becsléseket – mutatott rá. „Biztosan emeljük a nyugdíjakat, de olyan mértékben, hogy biztosak legyünk, a gazdaság fedezni tudja ezt az emelést” – szögezte le Orban. Nyomatékosította, a kormány nem tudja a gyerekpénz és a nyugdíj emelését egymástól függetlenül kezelni, mivel mindkettő plusz költségeket jelent az állami büdzsének.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1692
szavazógép
2020-07-28: Világfigyelő - :

Többen haltak meg Spanyolországban

A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma valójában meghaladhatja a 44 ezret Spanyolországban – közölte saját számításait az El País országos spanyol napilap vasárnap.
2020-07-28: Közélet - Nagy D. István:

Kizárták a veszélyt, nyugodtan vásárolhatunk (Mérgező anyag a kenyérben)

Egészségre ártalmas anyagokat azonosított a múlt hét közepén az egyik háromszéki pékség által sütött kenyerekben a megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság. Közlésük szerint a sütéshez használt lisztben kétfajta penészgombát is azonosítottak, amelyek révén deoxynivalenol vagy vomitoxin nevű mérgező anyag került a kenyerekbe. Az igazgatóság kétszáz kilogramm lisztet, valamint háromszáz darab kenyeret azonnal lefoglalt. Kiderült, hogy a liszt más megyéből származik. Sikó-Barabási Sándor főállatorvos arról biztosította a lakosságot, hogy a veszély elmúlt, a mérgező anyagot tartalmazó termékeket visszavonták az üzletekből, illetve ahhoz, hogy egészségre káros legyen, nagyon nagy mennyiséget kellene fogyasztani a fertőzött termékekből.