Utcafelújítás KézdivásárhelyenEgy hónapja áll a munka

2020. július 28., kedd, Közélet

Hosszas előkészületek után nemrég kezdődött el a Bem utca vasúti átjárótól a várostábláig tartó szakaszának korszerűsítése. A kivitelező cég első lépésként az új vízvezetéket, a szennyvíz- és esővíz-elvezető csatornázás csöveit fekteti le. A munka azonban négy hete áll, a versenytárgyaláson nyertes sepsiszentgyörgyi cég más munkafrontra költözött. Miért álltak le a munkálatok? – kérdeztük a minap Bokor Tibor polgármestertől.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az elöljáró elmondta: vita alakult ki a városháza és a kivitelező cég között. Volt egy árverés, ami alapján a nyertes céggel aláírtak egy szerződést. Nem kis pénzről, 1,7 millió lejről van szó. A kivitelező egy szűk hétig dolgozott a Bem utcában a Vadrózsák vendéglő környékén, majd miután megállapították, hogy nagyon nedves a talaj, sokkal több pénzbe kerül a munka, mint amennyi a szerződésben szerepel, abbahagyták a beavatkozást. Jelenleg hivatalos levelezés zajlik a polgármesteri hivatal és a cég között. A cég plusz pénzt kér azért, hogy megfelelő töltésre cserélje az agyagos földet. Ennek összege a beruházás értékéhez viszonyítva nem jelentős – hangsúlyozta a polgármester –, ellenben a hivatal munkatársainak nagyon óvatosnak kell lenniük, mert jövőre jöhet a számvevőszék, és a pluszba fizetett összeget másképpen fogják értelmezni. Az elöljáró abban reménykedik, hogy a levelezés hamarosan lezárul, és folytatódnak a munkálatok, hiszen átvágtak egy nagyon forgalmas utat, a 11-es országutat, amit a városháza saját embereivel igyekszik tört kővel vagy aszfaltmaradékkal járhatóan tartani, hogy zökkenőmentesen lehessen közlekedni ott.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1838
szavazógép
2020-07-28: Kármentő - László Zsuzsa:

Türelem

Érdekes életérzésekkel visszük a napjainkat mostanság. Azért merem a fejedelmi többest használni, mert sejtésem szerint nem vagyok ezzel egyedül. Egyre több ellentmondással állunk szemben, hát kicsit sem könnyű.
2020-07-28: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Különleges biciklitúra a cukorbeteg gyermekekért (Tekerj egy jó célért!)

Minden tekintetben rendhagyónak ígérkezik a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) idei kerékpáros adománygyűjtő megmozdulása: két hét múlva ugyanis egyetlen kerékpárpárosnak lehet majd szurkolni a Sugásfürdő felé vezető útvonalon, aki azt tervezi, 24 óra alatt 45-ször biciklizik ki és vissza a fürdőtelepre. A különleges teljesítménytúra kedvezményezettje ezúttal a Kovászna Megyei Cukorbeteg Gyermekek és Fiatalok Egyesülete, a részletekről tegnap számoltak be a kezdeményezők és partnerek közös sajtótájékoztatójukon.