KommandóFát kedvezményesen

2020. július 28., kedd, Közélet

Kommandón hat hónapot tart a tél, de ennél tovább, legalább nyolc hónapon át kell fűteni a hegyvidéki településen, így a helybeliek számára létfontosságú, hogy kellő mennyiségben vásárolhassanak tűzifát.

  • Kommandón minden épületet fával fűtenek. Fotó: Albert Levente
    Kommandón minden épületet fával fűtenek. Fotó: Albert Levente

A polgármesteri hivatal kedvezményes áron ad el keményfát a lakosságnak, de az érdekeltek javításokra, építkezésre fenyőfát is igényelhetnek a hivataltól – tudtuk meg Kocsis Béla polgármestertől.

A lakosság tűzifaigényét a kommandói állami erdészettel közösen biztosítják, nagyon jó az együttműködés az erdészet és a községháza között – nyomatékosított Kocsis. Ezer méter keményfát biztosítanak a lakosságnak, sajnos az esőzések ideje alatt szüneteltetniük kellett a kitermelést. Családonként tíz méter tűzifára jogosultak a kommandóiak.

Mivel szeretnék, hogy Kommandó arculata minél szebb képet adjon, a lakosságnak fenyőfát is adnak el ugyancsak kedvező áron. Például a fenyőből vágott deszkával kijavíthatók a kerítések, az épületfával elvégezhetők a lakásokon szükséges helyreállítások – magyarázta Kocsis Béla.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1576
szavazógép
2020-07-28: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Különleges biciklitúra a cukorbeteg gyermekekért (Tekerj egy jó célért!)

Minden tekintetben rendhagyónak ígérkezik a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) idei kerékpáros adománygyűjtő megmozdulása: két hét múlva ugyanis egyetlen kerékpárpárosnak lehet majd szurkolni a Sugásfürdő felé vezető útvonalon, aki azt tervezi, 24 óra alatt 45-ször biciklizik ki és vissza a fürdőtelepre. A különleges teljesítménytúra kedvezményezettje ezúttal a Kovászna Megyei Cukorbeteg Gyermekek és Fiatalok Egyesülete, a részletekről tegnap számoltak be a kezdeményezők és partnerek közös sajtótájékoztatójukon.
2020-07-28: Belföld - :

Nem csökken ezer alá az új esetek száma

Meghaladta a 47 ezret koronavírussal fertőzöttek száma Romániában, miután kedden délben ismét sok új, összesen 1151 esetet jelentettek a hatóságok. Az újratesztelések nyomán 594 személyről derült ki, hogy megfertőződtek. Háromszéken három új esetet igazoltak, ezzel 401-re nőtt a nyilvántartott koronavírusos megbetegedések száma a megyében.