Nem csökken ezer alá az új esetek száma

2020. július 28., kedd, Belföld

Meghaladta a 47 ezret koronavírussal fertőzöttek száma Romániában, miután kedden délben ismét sok új, összesen 1151 esetet jelentettek a hatóságok. Az újratesztelések nyomán 594 személyről derült ki, hogy megfertőződtek. Háromszéken három új esetet igazoltak, ezzel 401-re nőtt a nyilvántartott koronavírusos megbetegedések száma a megyében.

  • Az egy főre jutó megbetegedések tekintetében Kovászna megye a középmezőnyben található. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az egy főre jutó megbetegedések tekintetében Kovászna megye a középmezőnyben található. Fotó: casajurnalistului.ro

Az előző jelentés óta 21 135 tesztet dolgoztak fel országszerte, 13 127-et az eset meghatározása és az orvosi protokoll alapján hajtottak végre, míg további nyolcezret kérésre végeztek el. A kommunikációs törzs keddi jelentése szerint a legtöbb új igazolt esetet Argeș megyéből valamint Bukarestből jelentették - egyenként 97-et -, de sok az új megbetegedés Brassó megyében (73) és Mehedinți térségében (71), Brăila (63), Temes (61) és Prahova megyében is (63). A legújabb összesítőben Hargita megye húsz, Maros megye pedig  18 új esettel szerepelt.

COVID 19-cel 6960 személyt kezelnek kórházban, 351 személyt pedig az intenzív osztályokon látnak el. A fertőzöttek közül 2254-en otthoni, 5063-an pedig intézményi elkülönítésben tartózkodnak,  további 13 890 koronavírus-fertőzött személy otthoni, 15 pedig intézményi karanténban van. Kedden újabb 33, a koronavírushoz köthető elhalálozást is jelentettek, két személy kivételével valamennyien más betegségekben is szenvedtek. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1576
szavazógép
2020-07-28: Közélet - Bokor Gábor:

Fát kedvezményesen (Kommandó)

Kommandón hat hónapot tart a tél, de ennél tovább, legalább nyolc hónapon át kell fűteni a hegyvidéki településen, így a helybeliek számára létfontosságú, hogy kellő mennyiségben vásárolhassanak tűzifát.
2020-07-28: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Engedély nélkül is ünnepel a szélsőséges román szervezet (A román himnusz napja Sepsiszentgyörgyön)

Sepsiszentgyörgy központjában ünnepli szerdán a himnusz napját a Calea Neamului (Nemzet Útja) Egyesület és a NOI csoport. Az úzvölgyi temetőrombolás kapcsán elhíresült szervezet Facebook-bejegyzésében népszerűsíti a rendezvényt, s arra buzdít, hogy a résztvevők az ország szívében, ott énekeljék közösen a himnuszt, „ahol a legnehezebb”. Az önkormányzat nem járult hozzá engedélyével a rendezvényhez.