Börtön az erőszakoskodóknak

2020. július 29., szerda, Belföld

Döntő házként fogadta el tegnap a képviselőház azt a törvénytervezetet, amely kimondja, hogy a távoltartási parancs megszegése bűncselekménynek minősül, és 6 hónaptól 5 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtandó.

  • Fotó: realitateadeiasi.ro
    Fotó: realitateadeiasi.ro

A jogszabálytervezet a 2003/217-es, a családon belüli erőszak megelőzését és felszámolását célzó törvényt módosítja olyképp, hogy bevezeti a távoltartási parancsot kérő személy jogi segítségnyújtásának a kötelezettségét, valamint a távoltartási parancsot megszegő személy ellen kiszabható büntetés súlyosbítását. A tervezet előírja, hogy amennyiben az áldozat nem rendelkezik ügyvéddel, hivatalból jogi segítségnyújtásban kell részesíteni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1691
szavazógép
2020-07-29: Belföld - :

Bérpótlékot kérnek

A Sanitas Szakszervezeti Szövetség 55–85 százalékos bérpótlékot kér azoknak az egészségügyi alkalmazottaknak, akik COVID-19-es pácienseket kezelnek. Az egészségügyi dolgozók érdekképviseletének vezetősége tegnap találkozott Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel és Ludovic Orban miniszterelnökkel.
2020-07-29: Máról holnapra - Nagy D. István:

Elkelne a frissítés

Nagyjából egy hónap maradt az önkormányzati választások kampányának hivatalos indulásáig, de hozzászoktunk már, hogy a jelöltállítási időszakban sincs hiány olyan megnyilvánulásokból, melyek az egyik vagy másik pályázónak az áhított tisztségre való felettébb alkalmas voltát bizonygatja.