Jól halad a telekkönyvezés Esztelneken

2020. július 29., szerda, Közélet

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően Esztelneken zajlik a földterületek mérése és telekkönyvezése. Ennek a munkának kormánytámogatással történő részleges finanszírozása az elmúlt években vált lehetővé, amikor a község jelenlegi vezetői megyeszinten az elsők között léptek – olvasható az esztelneki községháza sajtóközleményében.

  • Nánia István felvétele
    Nánia István felvétele

A hatalmas munkát adatgyűjtés, dokumentációk elkészítése előzte meg, majd a mérések követték. Számos hátráltató tényező akadt, hiszen az anyakönyvi akták, a szükséges igazoló dokumentumok az érdekeltek részéről is nehézkesen gyűltek be. A polgármesteri hivatal munkatársai sokat segítettek, a méréseket és a telekkönyvezést a Satelit NT cég szakemberei végezték el. Elkészült és a tulajdonosok rendelkezésére áll jelen pillanatban 549 telekkönyv. A dokumentumok már a községházán vannak és személyesen vehetők át a mezőgazdasági irodában.

Arra kérik azokat a földtulajdonosokat, akiknek a parcellái a következő dűlőkben találhatóak, hogy személyi igazolvánnyal menjenek a telekkönyvek átvételére: Kicsi domb, Horgas I–II., Borozdoló I–II–III., Hiposdomb I–II–III., Keresztút I–II., Rétremenő I., Rőláb I–II–III., Pálbíró-szántó, -kaszáló, Rakottya-szántó, -kaszáló, Felső-Rétszeg.

A program egy második finanszírozási időszakára már megkötötték a szerződést, így további 1190 parcellát telekkönyveznek majd, azok felmérése már befejeződött, és a közeljövőben a telekkönyvek is elkészülnek – tudtuk meg a sajtóközleményből.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1576
szavazógép
2020-07-29: Közélet - Bokor Gábor:

Megéri a szomszédban vásárolni

Nemrég számolt be lapunk a sepsiszentgyörgyi központi piacon uralkodó árhelyzetről, levonva a következtetést: nagyon drágák az itt kínált zöldségek, gyümölcsök. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a szomszédban, Brassóban is ugyanez-e az állapot.
2020-07-29: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Felkeresik a legszebb virágos övezeteket (Virágos Sepsiszentgyörgy verseny)

Közel hetvenen neveztek be Sepsiszentgyörgy önkormányzatának júniusban meghirdetett zöldövezeti szépségversenyére, melynek célja egyebek mellett, hogy a lakók is hozzájáruljanak a városkép javításához. Idén három kategóriában lehetett pályázni, a zsűrizés pedig ma kezdődik.