Virágos Sepsiszentgyörgy versenyFelkeresik a legszebb virágos övezeteket

2020. július 29., szerda, Közélet

Közel hetvenen neveztek be Sepsiszentgyörgy önkormányzatának júniusban meghirdetett zöldövezeti szépségversenyére, melynek célja egyebek mellett, hogy a lakók is hozzájáruljanak a városkép javításához. Idén három kategóriában lehetett pályázni, a zsűrizés pedig ma kezdődik.

  • Fotó: Sepsiszentgyörgy önkormányzata
    Fotó: Sepsiszentgyörgy önkormányzata

A második alkalommal indított Virágos Sepsiszentgyörgy verseny idei újdonsága, hogy immár nemcsak a lakónegyedi zöldövezeteket, hanem a legszebb erkélyeket és a virággal díszített kapuk elejét is elismerésben részesítik. A hattagú zsűri – Tóth-Birtan Csaba alpolgármester, Rendi Amália, a Dália Kertcentrum képviselője, Bardócz Ottilia, a városi kertészet munkatársa, Szekeres Attila, lapunk munkatársa, Vlad Andrei Manolăchescu, a We Radio programigazgatója és Kovács Judit, a városimázs iroda munkatársa – mától felkeresi a 66 benevezett zöldövezetet. Az elbírálásnál a zsűri a zöldövezet gondozásába befektetett munka minősége és mennyisége, a növények szépsége, változatossága, az övezetek tisztasága és gondozottsága szerint értékel. Az erkélyeket a beérkezett fotók alapján értékelik, a fő szempont pedig az, hogy az adott terasz mennyire járul hozzá az utcakép javításához – derült ki a városháza tájékoztatójából.

A legszebb lakónegyedi zöldövezet gondozói 18 ezer lej értékű, 12 férőhelyes zárható kerékpártárolóval gazdagodnak, emellett az ebben a kategóriában pályázók ingyenesen vehetnek részt az önkormányzat jövő évi zöldövezet-szépítési programjában. Az erkélyek és kapuk esetében a Dália virágüzlet 100–500 lej értékű vásárlási utalványaival jutalmazzák a legszebb helyszíneket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1840
szavazógép
2020-07-29: Közélet - Iochom István:

Jól halad a telekkönyvezés Esztelneken

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően Esztelneken zajlik a földterületek mérése és telekkönyvezése. Ennek a munkának kormánytámogatással történő részleges finanszírozása az elmúlt években vált lehetővé, amikor a község jelenlegi vezetői megyeszinten az elsők között léptek – olvasható az esztelneki községháza sajtóközleményében.
2020-07-29: Közélet - :

Baleset az Olt utcában

Gyalogátjárón ütött el egy személygépkocsi egy 64 éves, tolókocsis férfit, valamint az őt kísérő 58 éves nőt hétfő délelőtt Sepsiszentgyörgyön az Olt utcában – közölte a rendőrség tegnap.