Újabb háromszéki áldozat

2020. augusztus 6., csütörtök, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs mai jelentése szerint a szerda délelőtt – ma délelőtti időszakban 45-en hunytak el koronavírus-fertőzésben, közülük az egyik áldozatot Kovászna megyében jegyezték.

Az elmúlt napon ismét nagyon sok – 24 147 – tesztet végeztek el, az új esetek száma megközelítette a múlt csütörtöki negatív csúcsot: akkor egy nap alatt 1356, most 1345 új fertőzést igzoltak. Aggasztó mértékben nő Kovászna megyében is az új esetek száma, az elmúlt 24 órában 24 pozitív teszteredmény született, ezzel Háromszéken 512-re emelkedett a járvány kezdete óta azonosított koronavírusos fertőzések száma. Az elmúlt nap folyamán országszinten 737 páciensnek lett másodszor is pozitív a tesztje, közülük ketten Kovászna megyeiek. A gyógyultak száma kissé visszesett a tegnapi, közel hatszázas szinthez képest, az elmúlt napon valamivel több mint négyszáz pácienst bocsájtottak ki a kórházakból, és majdnem háromszázat, akik tíznapi inetrnálás után sem mutattak tüneteket. A szakintézményekben jelenleg 7961 beteget ápolnak, közülük 458 állapota súlyos.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2284
szavazógép
2020-08-06: Közélet - :

Hamis jogosítvánnyal

Hamis gépjárművezetői jogosítvánnyal közlekedett egy 46 éves férfi Zágonban, aki az igazoltatásakor múlt csütörtök este egy, az ő nevére szóló, Magyarországon kiállított jogosítványt mutatott fel.
2020-08-07: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kárpótlást igénylők figyelmébe
A Kovászna Megyei Volt Politikai Foglyok Szövetsége az érdekeltek tudomására hozza, hogy a kommunista diktatúra politikai üldözöttjeinek gyermekei kárpótlásban részesülnek. Erre a törvényre évek óta vártunk, amióta összegyűjtöttük a személyi dossziékhoz szükséges iratokat. Ezeket lakóhely és névsor szerint tároltuk a szövetség irodájában.