Újabb háromszéki áldozat

2020. augusztus 6., csütörtök, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs mai jelentése szerint a szerda délelőtt – ma délelőtti időszakban 45-en hunytak el koronavírus-fertőzésben, közülük az egyik áldozatot Kovászna megyében jegyezték.

  • Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

Az elmúlt napon ismét nagyon sok – 24 147 – tesztet végeztek el, az új esetek száma megközelítette a múlt csütörtöki negatív csúcsot: akkor egy nap alatt 1356, most 1345 új fertőzést igzoltak. Aggasztó mértékben nő Kovászna megyében is az új esetek száma, az elmúlt 24 órában 24 pozitív teszteredmény született, ezzel Háromszéken 512-re emelkedett a járvány kezdete óta azonosított koronavírusos fertőzések száma. Az elmúlt nap folyamán országszinten 737 páciensnek lett másodszor is pozitív a tesztje, közülük ketten Kovászna megyeiek. A gyógyultak száma kissé visszesett a tegnapi, közel hatszázas szinthez képest, az elmúlt napon valamivel több mint négyszáz pácienst bocsájtottak ki a kórházakból, és majdnem háromszázat, akik tíznapi inetrnálás után sem mutattak tüneteket. A szakintézményekben jelenleg 7961 beteget ápolnak, közülük 458 állapota súlyos.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 123
szavazógép
2020-08-06: Közélet - :

Hamis jogosítvánnyal

Hamis gépjárművezetői jogosítvánnyal közlekedett egy 46 éves férfi Zágonban, aki az igazoltatásakor múlt csütörtök este egy, az ő nevére szóló, Magyarországon kiállított jogosítványt mutatott fel.
2020-08-07: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kárpótlást igénylők figyelmébe
A Kovászna Megyei Volt Politikai Foglyok Szövetsége az érdekeltek tudomására hozza, hogy a kommunista diktatúra politikai üldözöttjeinek gyermekei kárpótlásban részesülnek. Erre a törvényre évek óta vártunk, amióta összegyűjtöttük a személyi dossziékhoz szükséges iratokat. Ezeket lakóhely és névsor szerint tároltuk a szövetség irodájában.