Járványköltségek

2020. augusztus 12., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Június 30-ig az állami, az önkormányzati költségvetésből összesen 5 milliárd lejt költöttek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban – áll az állami számvevőszék jelentésében.

Az összeg 73 százalékát, vagyis 3,69 milliárd lejt a munkaadók által felbontott egyéni munkaszerződésekre fizették ki, 13 százalék az egyéb okból kiesett munkavállalói bevételek pótlására ment el, míg 5,3 százalék orvosi felszerelések és segédeszközök beszerzését szolgálta. A fennmaradó összeg a vészhelyzet idején szükséges egyéb kockázati tényezőket enyhítő költség. Ezenkívül a közintézmények által kapott adományok összege 214,7 millió lejre rúgott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-08-12: Pénz, piac, vállalkozás - :

A munkahelyek védelmére (Támogatás)

A kormány munkahelyvédelmi bértámogatással ösztönzi a koronavírus-járvány miatt bajba jutott cégeket, hogy leépítések helyett rövidített munkaidő bevezetésével tartsák meg alkalmazottjaikat. Az úgynevezett „kurzarbeit” hazai változatáról kiadott sürgősségi kormányrendeletet tegnap ismertette a HotNews.ro hírportál.
2020-08-12: Pénz, piac, vállalkozás - :

Átlagbér

A bruttó átlagbér 181 lejjel 5369 lejre nőtt idén júniusban az előző hónaphoz képest, a növekedés 3,5 százalékos – közölte a statisztikai intézet. Ugyanakkor a nettó átlagbér 119 lejjel 3298 lejre emelkedett, ami 3,7 százalékos bővülést jelent.