Közeleg a határidő

2020. augusztus 25., kedd, Gazdakör

A Pro Economica Alapítvány felhívja a Mezőgazdasági erőgépek és kapcsolható eszközök, mezőgazdasági tevékenységekhez szükséges felszerelések, rendszerek, ültetvények telepítése és korszerűsítése, valamint tenyészállatok beszerzésének támogatása Hargita, Kovászna és Maros megye területén (természetes és jogi személyek) program keretében pályázók figyelmét, hogy a 2020. augusztus 31-i határidő a jelzálogjogok bejegyeztetésére és a végső beszámolók benyújtására jogvesztő határidő, azaz aki eddig nem tölti fel a beszámolóját, a támogatási szerződés értelmében kötelezhető a támogatási összeg visszafizetésére.

Tekintettel a járványra és az általa okozott késedelmes szállításokra, a pályázatkiírónak csak nagyon alapos indok esetén áll módjában elfogadni a végső beszámoló hiányát vagy késedelmét, ezért minden esetben kérik, hogy a végső beszámoló elkészítését kezdjék el az online felületen, és minden releváns információt, amely már rendelkezésre áll, töltsenek fel, majd küldjék el a beszámolót a megadott határidőig.

Továbbá felhívják a pályázók figyelmét, hogy a Pro Economica Alapítvány nem áll szerződéses jogviszonyban a beszállítókkal, ezért KIZÁRÓLAG A PÁLYÁZÓ ÉS A BESZÁLLÍTÓ tud egyeztetni a megrendelt eszköz/gép/állat/ültetvény szállítását, árát és egyéb körülményeket illetően.

Ugyanakkor felhívják a program keretében támogatást nyert pályázók figyelmét, hogy az alapítvány kérésére az alábbi beszállítók jeleztek késést a szállításban a 2020. augusztus 31-i határidő után a következő termékekre:

AGROBRAVO KFT./AGROWEST: silóvágó kupa, vetőgép
BANAT TRACTOR SERVICE:  Farmtrac traktorok
LECO IMPEX: Farmtrac traktorok, homlokrakodók, pótkocsi
NEXXON: Lesko pótkocsik
PANAGROTECH SERVICE: Farmtrac és Arbos traktorok, vetőgép
PEDROGROUP AGRO: Arbos traktorok
ROYAL DRU: Marpol pótkocsik, Belarus traktorok
ROYAL TRACTOR ROMANIA/ROYAL MARINE: Farmtrac traktorok
TRANSAGRAR MACHINE: Belarus traktorok, pótkocsik, Metalfach-termékek
UMWELT: Belarus traktorok, pótkocsik, Metalfach-termékek.

A Pro Economica Alapítvány kéri azon pályázóit, akiknél a beszállítójukkal való újbóli egyeztetés után is még esedékes a határidő csúszása, és ezáltal nem sikerül 2020. augusztus 31-ig benyújtani a végső beszámolójukat, hogy SZÍVESKEDJENEK A HATÁRIDŐ LEJÁRTA ELŐTT ÍRÁSOS HOSSZABBÍTÁSI KÉRELEMMEL FORDULNI AZ ALAPÍTVÁNYHOZ!

A kérelemben meg kell jelölni a beszállítót, a megrendelt gépet, valamint a késedelem okát, és lehetőség szerint csatolni a beszállító nyilatkozatát is a várható leszállítási határidőre vonatkozóan.

Felhívják a figyelmet, hogy csak az írásban és a határidő lejárta előtt benyújtott kérelmet áll módjukban elfogadni, valamint alapos indok szükséges a határidőből való kicsúszás igazolására.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1011
szavazógép
2020-08-25: Gazdakör - Incze Péter:

Lassan fogy a pénz a fiatal gazdáknál (Vidékfejlesztés)

A múlt hét végén a megyei vidékfejlesztési hivatalnál a háromszéki fiatalok által nagyon kedvelt intézkedés (6.1-es) helyzetéről, a letett pályázatok számáról érdeklődtünk.
2020-08-25: Gazdakör - Bokor Gábor:

Aki nem próbálkozik, biztosan nem nyer

Nagy volt a lelkesedés a gazdatársadalomban – főként a fiatal gazdák körében –, amikor kiderült, hogy a mezőgazdasági minisztérium több mint negyvenmillió eurós összeget „talált” az intézmény költségvetésének valamelyik mély bugyrában. Az összeget a fiatal gazdák vidéken való megtelepedésének támogatására fordították – korábban arról volt szó, minden pénz elfogyott, újabb kiírásra csak a friss uniós költségvetés keretében kerülhet sor.