Nobel-díjasok Biden mellett

2020. szeptember 3., csütörtök, Világfigyelő

Nyolcvanegy Nobel-díjas biztosította támogatásáról Joe Bident, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltjét tegnap egy nyílt levélben, arra hivatkozva, hogy a volt alelnök „hajlandó meghallgatni a szakértőket”, és korábban „mély megbecsülését fejezte ki a tudományos megoldások iránt a betegségekkel szemben”.

A CNN amerikai hírtelevízió honlapján megjelent cikk szerint a kémiai, orvosi és fizikai Nobel-díjasok hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a választott vezetők tudományos alapon hozzanak döntéseket, különösen egy világjárvány idején. „Nemzetünk történelme során még soha nem volt nagyobb szükség arra, hogy vezetőink megbecsüljék a tudomány értékét a közvélemény alakításában” – áll a levélben. „A közszolgálatban eltöltött hosszú ideje során Joe Biden következetesen bizonyította hajlandóságát arra, hogy meghallgassa a szakértőket, azt, hogy érti a nemzetközi együttműködés értékét a kutatásban, és azt, hogy tiszteli azt, amivel a bevándorlók járultak hozzá országunk tudományos életéhez” – írták. A CNN egy, a Nobel-díjas csoporthoz közeli forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a kezdeményezés szervezője Bill Foster, az amerikai képviselőház illinois-i demokrata, a kongresszus egyetlen fizikus végzettségű tagja.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint az Egyesült Államokban eddig több mint hatmillióan fertőződtek meg koronavírussal, a fertőzés következtében több mint 180 ezer amerikai vesztette életét. Donald Trump amerikai elnököt erőteljes bírálatok érték amiatt, hogy kormányzata túl lassan reagált a járványra, és nem tett eleget azért, hogy megvédje az amerikaiakat. A CNN egyik nemrégi, az SSRS független közvélemény-kutató cég által végzett felmérése szerint a megkérdezett amerikaiak közül átlagosan tízből hetet zavar az, ahogyan az amerikai kormány a koronavírus-járványt kezelte. 62 százalék szerint Trump többet is tehetett volna a járvány elleni küzdelemben, a megkérdezettek 58 százaléka pedig elégedetlen azzal, ahogyan az amerikai kormányzat kezelte a járványt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1009
szavazógép
2020-09-03: Világfigyelő - :

Novicsokkal mérgezték meg Navalnijt

A novicsok elnevezésű harci idegmérgek csoportjába tartozó anyagot mutattak ki Alekszej Navalnij szervezetében, a német hadsereg (Bundeswehr) egy különleges laboratóriumában végzett vizsgálat eredménye alapján nem fér kétség ahhoz, hogy az orosz ellenzék vezérét megmérgezték – közölte tegnap a német szövetségi kormány.
2020-09-03: Világfigyelő - :

Koronavírusos lett Berlusconi

Silvio Berlusconi pozitívnak bizonyult a COVID-19-teszten – jelentette be pártja, a Hajrá, Olaszország (FI), hangsúlyozva, hogy a 83 éves politikus tünetmentes és házi karanténban tartózkodik.