Koronavírusos lett Berlusconi

2020. szeptember 3., csütörtök, Világfigyelő

Silvio Berlusconi pozitívnak bizonyult a COVID-19-teszten – jelentette be pártja, a Hajrá, Olaszország (FI), hangsúlyozva, hogy a 83 éves politikus tünetmentes és házi karanténban tartózkodik.

Silvio Berlusconi a Szardínia szigetén töltött nyaralása után végeztette el magán a tesztet. A Hajrá, Olaszország sajtóközleményben hangoztatta, hogy a pártelnök tünetmentes, a Milánóhoz közeli Arcorében található otthonában tölti a karantén kéthetes időszakát, amely alatt tovább dolgozik a szeptemberi tartományi választás előkészítésén.

Silvio Berlusconi már augusztus 25-én is vírustesztnek vetette alá magát, azután, hogy közeli barátjával, Flavio Briatore vállalkozóval Szardínián találkozott, aki később betegnek bizonyult. Silvio Berlusconi augusztus utolsó hetében tért vissza Arcoréba. A volt négyszeres kormányfő szeptember végén tölti be 84. évét.

Az olasz pártok vezetői gyors gyógyulást kívántak Berlusconinak. A baloldali Demokrata Párt főtitkára, Nicola Zingaretti hangsúlyozta, Silvio Berlusconi számos küzdelmet vívott életében, és most is küzdeni fog. A jobboldali koalícióból Matteo Salvini, a Liga vezetője ölelését küldte Silvio Berlusconinak. Az Olasz Testvérek elnöke, Giorgia Meloni közösségi oldalán azt írta, Berlusconi többször bizonyította, hogy „igazi oroszlán, aki ezen a próbatételen is túl fog jutni”.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1009
szavazógép
2020-09-03: Világfigyelő - :

Nobel-díjasok Biden mellett

Nyolcvanegy Nobel-díjas biztosította támogatásáról Joe Bident, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltjét tegnap egy nyílt levélben, arra hivatkozva, hogy a volt alelnök „hajlandó meghallgatni a szakértőket”, és korábban „mély megbecsülését fejezte ki a tudományos megoldások iránt a betegségekkel szemben”.
2020-09-03: Világfigyelő - :

Nagyobb a fiatalok felelőssége (Koronavírus Magyarországon)

Az elmúlt hetekben folyamatosan emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és az látszik, hogy most inkább a fiatalok körében terjed a vírus – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos tegnap.