Labdarúgás, Román KupaTizenegyespárbaj után búcsúzott a Kézdivásárhelyi SE

2020. szeptember 10., csütörtök, Sport

Tíz hónap után lépett ismét pályára a harmadosztályban érdekelt kézdivásárhelyi labdarúgócsapat, amely a 2020–2021. évi Román Kupa első fordulójában zárt kapus mérkőzésen, hosszabbítás és tizenegyespárbaj után szenvedett vereséget a Brassói SR csapatától a Sinkovits Stadionban.

  • Fotó: Tofán Levente
    Fotó: Tofán Levente

Megilletődötten kezdtek a házigazdák, az első negyedórában a vendégek többet birtokolták a labdát, mezőnyfölényüket pedig a 16. perceben gólra váltották, miután Horia Popa szögletét Eduard Rența a bal alsóba fejelte (0–1). A folytatásban a felső-háromszéki csapat is kezdett magára találni, átvette a kezdeményező szerepét, és a 23. percben közel állt az egyenlítéshez. Emanuel Popa szerzett labdát az ellenfél térfelén, betört a tizenhatos területre, majd senkitől sem zavartatva kapu mellé lőtt. Ezt követően többnyire mezőnyben zajlott a küzdelem, a 43. percben pedig Kanyó Szilárd előtt adódott lehetőség, ám jó helyzetből fölé rúgta a labdát.

A szünet után pályára lépett Gazda József, a kézdivásárhelyi együttes játékba lendült, és több veszélyes helyzetet is kidolgozott. Kanyó bal szélen kemény diónak bizonyult a védők számára, első próbálkozása elszállt a kapu felett, azonban az 51. percben egy labdaszerzés után a középen érkező Popa elé passzolt, aki néhány méterről higgadtan a hálóba gurított (1–1). Az egyenlítés után is a hazai csapat akarata érvényesült, nem sokkal később előnybe kerülhetett volna, azonban Kanyó távoli lövését Bogdan Căucă szögletre mentette.

A Brassó cserékkel próbálta felrázni támadójátékát, meglehetős sikerrel, hiszen a rendes játékidő utolsó negyedórájában a házigazdák védekezni kényszerültek. A hajrában mindkét oldalon akadt egy lehetőség, Gáll Attila szabadrúgását azonban védte a brassói kapus, Răzvan Dobrean lövése pedig kevéssel mellé ment, így következhetett a hosszabbítás, ahol a fáradtság rányomta bélyegét a játékra.

A ráadásban előbb Alexandru Mândru közeli próbálkozását Gabriel Bunduc bravúrral szögletre tolta, majd Alexandru Păduraru mintegy 15 méterről leadott lövése a felső lécen csattant. A kézdivásárhelyi együttes előtt is adódott egy továbbjutást érő lehetőség, viszont Pakucs Norbert előkészítését Becze Tamás senkitől sem zavarva a kapusnak passzolta. Mivel a hosszabbításban sem dőlt el a továbbjutás, tizenegyespárbaj következett. A házigazdák részéről Tankó Zsolt berúgta, majd Kanyó Szilárd fölé lőtte, így hiába volt eredményes Pakucs és Răzvan Damian, mert a vendégeknél senki sem hibázott, Fekete Róbert, Păduraru, Căucă, Popa és Cristian Burlacu is gólra váltotta a tizenegyest, a Brassói SR pedig a kupasorozat második fordulójába jutott.

Román Kupa, 1. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Brassói SR 1–1 (0–1), tizenegyesekkel 4–6. Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion. Vezette: Marius Naidin (Pitești). KSE: Bunduc – Gyerő (Bandi, 64.), Tankó, Damian, Pakucs, Kanyó, Gáll, Vasiloiu (Plumb, 46.), Mojzi, Gajdó G. (Gazda, 46.), Popa (Becze, 75.). Edző: Gazda József. Brassó: Căucă – Răducan (Boricean, 64.), Mândru, Rența, Dobrean, Burlacu, Iordache (Fekete, 56.), Rachişan (Păduraru, 74.), Cenk (Mircescu, 74.), Popa, Sandu. Edző: Naghi Ioan. Gólszerzők: Popa (51.), illetve Renţa (16.). Sárgalap: Gyerő (44.), Pakucs (90+1.), illetve Răducan (63.), Păduraru (109.).

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2288
szavazógép
2020-09-10: Belföld - :

Hírsaláta

LEBUKTAK, DE NEM ZAVARTATJÁK MAGUKAT. A 40 százalékos nyugdíjemelést erőltető Szociáldemokrata Párt politikusa, Eugen Teodorovici 2019 októberében még arra kérte a Dăncilă-kormányt – amelynek akkor pénzügyminisztere volt –, hogy ne emelje meg olyan nagy arányban a juttatásokat, ahogy az SZDP által kezdeményezett törvény előírja.
2020-09-10: Sport - :

A portugálok legyőzték a svédeket (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

Cristiano Ronaldo 100. és 101. válogatottbeli góljával az Európa-bajnoki címvédő Portugália kedden 2–0 arányú győzelmet aratott Svédország vendégeként a labdarúgó Nemzetek Ligája élvonalának számító A-ligában.