Labdarúgás, Nemzetek LigájaA portugálok legyőzték a svédeket

2020. szeptember 10., csütörtök, Sport

Cristiano Ronaldo 100. és 101. válogatottbeli góljával az Európa-bajnoki címvédő Portugália kedden 2–0 arányú győzelmet aratott Svédország vendégeként a labdarúgó Nemzetek Ligája élvonalának számító A-ligában.

  • Cristiano Ronaldo. Fotó: Getty Images
    Cristiano Ronaldo. Fotó: Getty Images

A Juventus 35 éves támadója ezzel a második férfi futballista, aki elérte a száz találatot nemzeti együttesben. A rekordot az iráni Ali Daei tartja, aki 109-szer volt eredményes címeres mezben. Ronaldónak 165 fellépésre volt szüksége ahhoz, hogy „századossá” váljon.

A nap legnagyobb érdeklődéssel várt rangadóján, a 2018-ban rendezett világbajnoki döntő „ismétlésén” az aranyérmes franciák ismét felülmúlták az ezüstérmes horvátokat: akárcsak két éve a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, ezúttal is 4–2 lett a végeredmény. A csoportban így Portugália és Franciaország százszázalékos, Horvátország és Svédország viszont pont nélkül áll.

Eredmények, 2. forduló: A-liga, 2. csoport: Dánia–Anglia 0–0, Belgium–Izland 5–1, 3. csoport: Svédország–Portugália 0–2, Franciaország–Horvátország 4–2; C-liga, 1. csoport: Luxemburg–Montenegró 0–1, Ciprus–Azerbajdzsán 0–1, 2. csoport: Örményország–Észtország 2–0, Grúzia–Észak-Macedónia 1–1; D-liga, 2. csoport: San Marino–Liechtenstein 0–2.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 94
szavazógép
2020-09-10: Sport - Miska Brigitta:

Tizenegyespárbaj után búcsúzott a Kézdivásárhelyi SE (Labdarúgás, Román Kupa)

Tíz hónap után lépett ismét pályára a harmadosztályban érdekelt kézdivásárhelyi labdarúgócsapat, amely a 2020–2021. évi Román Kupa első fordulójában zárt kapus mérkőzésen, hosszabbítás és tizenegyespárbaj után szenvedett vereséget a Brassói SR csapatától a Sinkovits Stadionban.
2020-09-10: Sport - :

Mérkőzésdömping Sepsiszentgyörgyön (Férfi kézilabda)

A Sepsi-SIC sportklub kedden társszervezőként jelentette be közösségi oldalán, hogy a Román Kézilabda-szövetség igazgatótanácsának döntése értelmében Sepsiszentgyörgyön rendezik a férfi kézilabda Román Kupa négyes döntőjét, a férfi élvonalbeli osztályozó tornát, valamint a 2020–2021. évi első osztályú férfi kézilabda-bajnokság első három fordulóját. A mérkőzések zárt kapusak lesznek.