Pénzt és biciklit loptak

2020. szeptember 16., szerda, Közélet

Több mint egyhetes nyomozást követően a sepsiszentgyörgyi rendőrség munkatársai a napokban azonosították egy lopás elkövetőjét.

A hatvanéves férfi háromezer lejt tulajdonított el egy nőtől, aki felvette gépkocsijába stoppos­ként, és a megyeszékhelyig szállította. Az 54 éves nő e hónap elején értesítette a hatóságot, hogy miután az utasától megvált, észrevette, hogy a csomagjából hiányzik az összeg. A rendőrök megtalálták a gyanúsítottnál a pénzt, amit visszaszolgáltattak az áldozatnak. A férfi ellen lopás gyanújával bűnvádi vizsgálat indult, az ügyészség pedig hatvannapos vizsgálati fogságot rendelt el.

* A kézdivásárhelyi rendőröknek kerékpártolvajokkal akadt dolga a hétvégén. A hatóság közlése szerint egy panaszos arról értesítette őket, hogy péntek éjjel egy bicikli eltűnt a Nicolae Bălcescu utcából. A rendőrök két kiskorút azonosítottak, akik egy orbaitelki ház udvarára vezették el őket, ahol két kerékpárt is találtak elrejtve, az egyik bicikli a keresett volt. Az elkövető ellen minősített lopás gyanújával indult eljárás.(ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2822
szavazógép
2020-09-16: Világfigyelő - :

Demokratikus emlékezet törvénye (Spanyolország)

Az úgynevezett demokratikus emlékezet törvénnyel történelmi adósságot rendezve a spanyol polgárháború és a Franco-diktatúra áldozatainak kíván igazságot szolgáltatni a spanyol kormány, amely tegnapi ülésén fogadta el Madridban a jogszabály tervezetét.
2020-09-16: Közélet - :

Jogosítvány nélkül

Két jogosítvány nélküli autóvezetőt is tetten értek a hétvégén a rendőrök. Az egyikük – egy 24 éves fiatal – Baróton bukott le, és amellett, hogy nem rendelkezik jogosítvánnyal, még ittasan is ült kormányhoz.