Tüntettek a pedagógusok

2008. október 16., csütörtök, Közélet

A pedagógustársadalmat megalázó politikai játszma ellen tartott tegnapi fővárosi tüntetésen egy hatvanfőnyi háromszéki csoport is részt vett, akik nevében Nagy Gábor, a Tanügyiek Szabad Szakszervezete megyei elnöke nyilatkozott lapunknak. A bizalmi elmondta, ami most történik, az nem más, mint politikai hazardírozás szavazatszerzés reményében, ennek akarnak véget vetni azzal, hogy kifejezik egyet nem értésüket az ilyen komolytalan és felelőtlen politikusi magatartással szemben.

Mint ismeretes, a parlament múlt héten megszavazta a tanárok ötvenszázalékos béremelésére vonatkozó törvényt, a szükséges pénzforrást ellenben nem jelölte meg, a pedagógustársadalom ezért cinikusnak tartja ezt a lépést. Nagy Gábor leszögezte, a törvényt nem lehet hatályon kívül helyezni, ezért attól nem is tartanak, hogy nem kapják meg a béremelést, a kérdés csupán az, hogy mikor. A bizalmi szerint az október elsejétől érvényben lévő törvénynek azáltal lehet érvényt szerezni, hogy rá kell kényszeríteni a parlamentet, nevezze meg a pénzforrásokat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1286
szavazógép
2008-10-16: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Ha kampány, akkor régióátszervezés?

Pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be az RMDSZ a fejlesztési régiók átszervezésére vonatkozó koncepcióját. Akkor éppen az európai parlamenti választások kampányában voltunk. A székelyföldi régió létrehozásának szándéka a tavasszal került ismét előtérbe: konferenciákat szerveztek a szövetség vezetői, amelyeken a közigazgatás átszervezésének fölöttébb szükséges voltát hangsúlyozták. Történt mindez nem sokkal az önkormányzati választások előtt. Most pedig a szenátusban benyújtották a régiók átalakítására vonatkozó törvénytervezetet. Néhány hét választ el csupán a parlamenti választásoktól.
2008-10-16: Közélet - Magyari Lajos:

Törvények — futószalagon (Jegyzet)

Körülbelül kétszázötven törvényt akarnak ,,átfuttatni" a parlamenten dicső honatyáink a mandátumuk farkán. Csoda-e, ha a törvényfolyam nagy része ócska populizmus, át nem gondolt, át nem rágott, meg nem emésztett jogszabály, melyeket a kormány azonnal az alkotmánybírósághoz küldhet át, s visszavonásukkal, alapos módosításukkal kezdődhet majd az új parlament első ülésszaka. Hogy mit műveltek négy esztendeig, ennyi ,,tartozást" halmozván fel, az talány.