Mi fán terem a konténeres sitt- és szemétszállítás? Mutatjuk! /X/

2020. szeptember 9., szerda, Magazin

Építesz vagy felújítasz, esetleg lomtalanítanád az udvarod, megválnál a felgyülemlett szeméttől? Már hallottál róla, hogy a legjobb az lenne, ha konténerrel szállíttatnád a törmeléket, de nem tudod, hogyan is működik ez? Akkor ez a cikk épp neked való, ugyanis most megtudhatod pontról pontra, hogy hogyan is megy a konténeres szemétszállítás.

1. Mit is szeretnél elszállítani?

Fontos, hogy bár vegyes hulladékot szállítanak a konténeres szemétszállító cégek, de azért mindent ők sem vehetnek át. Például a sitt, a fa, a zöldhulladék, a papír, a csempe és még rengeteg más is rendben van. Viszont veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékot, így elektronikai hulladékot sem szállít a legtöbb cég, ezt jó tudni. Ami hulladék egy ház felújításánál, vagy építésénél keletkezik, azt viszont bátran szállíttathatod konténerrel.

2. Rendeld meg a konténert időben!

Fontos, hogy ne aznap rendeld meg a konténert, azaz érdemes jóval előre egyeztetni a konténer érkezését. Ennek több oka is van. Egyrészt ezzel tudod biztosítani magadnak, hogy garantáltan tudjanak a megfelelő időben konténert szállítani neked. Másrészt ha nem tudod a saját telkeden elhelyezni a konténert, a közterületen való elhelyezéshez engedélyeket kell intézni a helyi önkormányzatnál. Ha valamiben bizonytalan vagy, keresd bátran a Sittszállítás.guru csapatát, akik tudnak segíteni a konténer kiválasztásától az elhelyezésen át az időzítésig mindenben, ha Budapesten vagy Pest megyében történik a rakodás!

3. Kiszállítják neked a konténert.

Az előre megbeszélt időpontban és címre kiszállítják neked a konténert. Ekkorra már el kellett intézd a közterületen való elhelyezéshez az engedélyt (ha nem saját telken lesz elhelyezve a konténer). Te vagy egy megbízottad legyen jelen mindenképp az átvételnél, mert többek között ekkor fogod kifizetni a konténeres szállítás díját is.

4. Megpakolod a hulladékkal.

Amint elment a konténerszállító teherautó, már kezdődhet is a megrakodás. Érdemes előre lefixálnod a családtagokkal, barátokkal, hogy mikorra tervezzék az aznapi testedzésüket, hogy tudjanak segíteni a felrakodásban. Az sem mindegy, hogy milyen sorrendben kerül megpakolásra a konténer. A törmeléket, sittet mindig a konténer aljába kell elhelyezni, így biztosíthatod azt, hogy ne vigye el a menetszél a sitt felét. Ezt követi az egyéb vegyes hulladék és egyéb lomok. Majd a rakodás végét a zöldhulladékkal kell zárni.

5. A hulladék elszállítása.

Az előre megbeszélt időpontra érkezik a konténerszállító teherautó és elszállítja a hulladékot. Természetesen egy hatóságilag kijelölt, minden engedéllyel rendelkező telephelyre szállítja azt, ahol előválogatják, majd amit csak lehet, újrahasznosításra továbbítanak. Fontos tudni ezt is, mert már csak ezért sem mindegy, hogy milyen sittszállító céget választasz. Ha jól döntesz, akkor a lehető legtöbb hulladék újrahasznosításra kerül, ezzel is óvva a környezetünket. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4346
szavazógép
2020-09-01: Életmód - :

Olcsó és minőségi Dolce Gusto kompatibilis kávékapszulák /X/

Manapság már el sem tudná képzelni az ember reggeleit a frissen lefőtt ébresztő fekete nedű, azaz a kávé nélkül. Sokkal motiválóbb tud lenni az ébresztőóra hangja, ha az ember a pár percen belül a poharában gőzölgő frissítő és élénkítő, kellemesen kesernyés italra gondol. 
2020-09-14: Gasztronómia - :

Miért legyen a konyhában sajtkés? /X/

Lefogadom, veled is történt már olyan, hogy egy egyszerű késsel szelted a húst vagy a sajtot. Nem mindegy azonban, hogy a rohanás okozta mindezt vagy az, hogy nem tartasz a konyhádban az egyes tevékenységekhez megfelelő funkcionális késeket. A következő pár sorban arról lesz szó, hogy miért érdemes például sajtkést tartanunk a konyhában, valamint arról, hogyan ismerjünk fel a minőségi eszközöket.