A Photoshop for iPad új kijelölő eszközéről röviden /X/

2020. szeptember 17., csütörtök, Magazin

A Photoshop for iPad új kijelölő eszköze minden bizonnyal szívélyes fogadtatásra talál az iPad felhasználók körében, köszönhetően a roppant hasznos és felhasználóbarát funkcióknak. A bejegyzés keretei között ezekre fogunk részletesen is kitérni, külön-külön kiemelve a Refined Edge Brush, valamint a Rotate Canvas alkalmazásával járó fontosabb előnyöket.

Az egyik legfőbb újdonságnak számító Refined Edge Brush

A Refined Edge Brush kapcsán kijelenthető, hogy egyértelmű szintlépést jelent a manapság elérhető egyéb szoftverekhez képest, ha a kiválasztási lehetőségeket vesszük alapul a mai iPad készülékek kapcsán.

A használatának nagy előnye, hogy tűpontosan finomíthatjuk vele a trükkös határoló élek szélső szekcióját. De ugyanilyen hatékonyak lehetünk a segítségével a finom részletek hozzáadása kapcsán, kefével pedig tetszőlegesen módosíthatjuk az olyan puha részeket, mint mondjuk a haj vagy éppenséggel a szőrszálak.

De ugyanúgy remekül hasznosulhat a sok-sok lebegő haj, vagy pedig az alanyok eltávolítása az összetett háttérből. Komoly hozzáadott értékkel bír tehát, hogyha ilyen célokra szeretnénk alkalmazni az iPad készülékünket.

A fejlesztésekkel kapcsolatos alapvető célkitűzések

A kivitelező csapat képviseletének szavai szerint egyértelmű cél volt ismerősnek számító felületet tervezni az asztali verzió ügyfeleinek. Mindezt úgy kívánták megvalósítani, hogy sikerüljön maximalizálni a ceruza közvetlen hatását a képpontokon.

A másik alapvető szempont pedig az volt, hogy a szoftver működjön gyorsan. Mindez annak fényében jelentett kihívást, hogy a háttérben rengeteg valós idejű számítás megy végbe a megfelelő képpontok elkülönítéséhez és kiválasztásához.

Kulcsfontosságú volt elősegíteni tehát ennek a gördülékeny megvalósulását. Egyébként ezzel kapcsolatban további finomítások is prognosztizálhatók.

A Rotate Canvas használatában rejlő előnyök

A Rotate Canvas kapcsán mindenképp ki kell emelni, hogy olyan fejlesztések készültek el, amiknek hála természetesebb és folyékonyabb lehet az iPad segítségével kivitelezett munka. Mindez tetten érhető többek között a virtuális vászon elforgatása kapcsán is kétujjas mozdulattal.

A vászon elforgatásával kapcsolatban egyébként két ujjal célszerű kivitelezni magát a mozdulatot, így egyszerre működhet a nagyítás és kicsinyítés is. Számokkal kifejezve a forgás 0, 90, 180, 270 fokhoz igazodhat, egy gyors pinch gesztuson keresztül pedig bármikor alaphelyzetbe állíthatjuk a forgást és a zoomot is.

A forgatás és a snap be- és kikapcsolását egyébként a Settings -> Touch menü elérési útvonalon találjuk meg. Fontos még tudni, hogy a forgatás nem konstans, vagyis a fájl ismételt megnyitásakor alaphelyzetbe áll vissza. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1179
szavazógép
2020-09-15: Magazin - :

Az adattörlés professzionális megvalósításának lépései /X/

Napjainkban nem lehet elégszer hangsúlyozni az adatvédelemmel kapcsolatos óvintézkedések fontosságát, amivel az adattörlés profi kivitelezésének fontosságát is meg kell említeni. A cikkben ezt részletesen is megtesszük.
2020-09-17: Magazin - :

Görögország aktuális beutazási feltételei /X/

Túl sok információ van az interneten a koronavírussal és az utazásokkal kapcsolatban. Most a Görögországba vezető út rejtelmeit vesszük górcső alá azért, hogy aki szeretne, biztosan oda is érjen. Az országok, ahogy Magyarország is, folyamatosan változtatják a feltételeket aszerint, ahogy a járvány megköveteli.