Nagy munkáltatók

2020. szeptember 23., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Profi kiskereskedelmi üzletlánc vette át a vezetést tavaly a magánszektor legnagyobb munkáltatóinak rangsorában.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

A második az eddig első Dacia autógyár, a harmadik pedig RCS & RDS távközlési vállalkozás. Az economica.net gazdasági hírportál kérésére az Országos Cégbíróság által kiadott adatok alapján összeállított rangsor szerint a kiskereskedelmi üzletláncnak tavaly átlagosan több mint 16 ezer alkalmazottja volt, ami nagyjából 2700-zal haladja meg az egy évvel korábbit. Az RCS & RDS átlagosan 13 ezer munkavállalóval dolgozott.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 119
szavazógép
2020-09-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Újabb bankbotrány a láthatáron

Több mint tíz évvel a pénzügyi válság után ismét botrány mutatkozik a bankvilágban. Az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciuma (ICIJ) által megszerzett adatok szerint ugyanis az Egyesült Királyság legnagyobb hitelintézete, a HSBC gyanús személyekhez köthető kétes tranzakciókat hagyott jóvá, holott  elég információval rendelkezett ahhoz, hogy leállítsa ezeket. A hírre azonnal reagáltak a tőzsdék, a brit bank és más nemzetközi pénzintézetek papírjai a hét elején jelentős veszteséget könyveltek el.
2020-09-23: Pénz, piac, vállalkozás - :

Megugrana a hiány

A nyugdíjpont értékének 40 százalékos emelésével a GDP-arányos költségvetési hiány jövőben 11 százalék fölé ugrana – áll a jegybank honlapján közölt elemzésben. A dokumentum szerint ez a költségvetés egyensúlyát nagymértékben megbonthatja, a nemzetközi piacok is kedvezőtlenül reagálnának, egyben veszélyeztetné a jövő évi válságkezelést.