Hálát adtak a bölöniek

2020. szeptember 29., kedd, Közélet

Szokás szerint szeptember utolsó vasárnapján a bölöni unitáriusok úrvacsorával egybekötött istentiszteleten fejezték ki hálájukat Istennek a folyamatos gondoskodásért. Az őszi hálaadás ünnepe mellett örömöt jelentett az egyházközségnek, hogy Botka Attila orgonajavító mester jóvoltából az általános javításon átesett, hosszú évek óta néma templomi hangszerük ismét megszólalt, illetve a nőszövetségnek köszönhetően új kézimunkákkal díszíthetik az istenházát.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Kozma Albert prédikációjában úgy fogalmazott, Istennek nemcsak testünk táplálásáért és az egészségben való megtartásért, hanem főként a lelkiekben való megerősödésért kell hálát mondanunk: Ő az, aki ígéretétől soha ki nem tért. A tiszteletes arra intette a hívőket, éljenek úgy, hogy földi létük ne múljon el nyomtalan, a soron következő nemzedékekben aranyrögként maradjon meg munkálkodásuk. Teljenek mindennapjaik szeretetben, jó közösségben, egymás iránti alázattal, és akkor életük nem száraz ág gyanánt vesz el, hanem évelő virágként díszíti a világot. „Vigyázzunk arra, hogy belső fényünk ne csak pislákoljon, hanem lángolva égjen, ha pedig tükörbe nézünk, azt az arcot lássuk, amelyet magunkénak érzünk. És mindennap tegyünk azért, hogy életünk ne csak tavasztól őszig, hanem egész évben gazdagon teremjen” – mondotta.

Kozma Albert köszönetet mondott Botka Attilának, amiért kitartó, két hónapi munka árán újraélesztette a brassói Nagy József által 1893-ban készített orgonát. A mester – aki az istentisztelet ideje alatt a kántori teendőket is ellátta – két zenedarab lejátszásával örvendeztette meg a híveket.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1290
szavazógép
2020-09-29: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Fejlődés és tehetségápolás csapatban (Indul a FIT program Sepsiszentgyörgyön)

Még holnap éjfélig jelentkezhetnek a sepsiszentgyörgyi ötödik osztályos diákok arra a hiánypótló tehetséggondozó programra, mely Erdélyben elsőként indul a megyeszékhelyen a magyarországi Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a helyi önkormányzat együttműködésében. A díjmentes, átfogó képzés részleteit egy hétfő délelőtti sajtótájékoztatón ismertették a foglalkozásokat befogadó helyszínen, azaz a Székely Mikó Kollégium Gábor Áron utcai, Kós Károly tervezte épületének dísztermében.
2020-09-29: Közélet - :

Sepsiszentgyörgynek nincs adóssága

Nem igaz az, hogy Sepsiszentgyörgy el lenne adósodva: a városnak jelenleg egyetlen hitele sincs – jelentette ki Antal Árpád polgármester.