Vörös forgatókönyv újabb tanintézményekben /FRISSÍTVE/

2020. szeptember 30., szerda, Közélet

Koronavírus-fertőzés miatt több háromszéki iskolában és óvodában osztályok és csoportok tevékenységét függesztették fel, a következő két hétben pedig távoktatás zajlik majd – derült ki a megyei tanfelügyelőség kedd esti közleményéből. Egy szerda délutáni tájékoztató szerint a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumban – ahol két hete távoktatásra tértek át – csütörtöktől újraindul az oktatás, sárga forgatókönyv szerint.

  • A kézdivásárhelyi Nagy Mózes líceum. Fotó: Iochom István
    A kézdivásárhelyi Nagy Mózes líceum. Fotó: Iochom István

A megyei közegészségügyi igazgatóság átiratai nyomán vörös forgatókönyvre térnek át – azaz kizárólag online oktatnak – a bodzaforulói  Mircea Eliade Elméleti Líceumban, ahol pedagógus fertőzöttsége igazolódott be, illetve Kézdivásárhelyen a Nagy Mózes líceum 5–12. osztályaiban, ahol két pedagógus tesztjének eredménye lett pozitív. Sepsiszentgyörgyön a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola egyik tizedikes diákja is megbetegedett, így a következő két hétben osztálytársai számára távoktatásban folytatódik a tanév. A Gulliver Napköziotthon két Waldorf- illetve, a Napraforgó és a Napocska csoportjában is felfüggesztették az oktatást – olvasható a tanfelügyelőség keddi összesítőjében.

Szerda délután újabb közleményben tudatta a tanfelügyelőség, hogy a Váradi József iskola hét osztályában, a speciális iskola egy osztályában, valamint a Mihai Viteazul líceum egyik tizedik osztályában is távoktatásra térnek át.

Minden érintett tanintézményben takarítanak, szellőztetnek és rendszeresen fertőtlenítenek a tantermekben, folyosókon valamint a mosdókban is.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1207
szavazógép
2020-09-30: Közélet - Iochom István:

Rendhagyó módon tartották a Büdös-hegy napját

A Vinca Minor Egyesület szombaton XI. alkalommal szervezte meg a Tanulj és szórakozz a Büdöshegy napján nevű eseményt a Büdös-hegyen és a Szent Anna-tó környékén. A járványügyi helyzetre való tekintettel az esemény csökkentett létszámmal zajlott, így mintegy ötven személy – közülük harminc tanuló – vett részt az esemény idei kiadásán.
2020-09-30: Közélet - :

Baleset Ojtozban /FRISSÍTVE/

Baleset történt szerda délelőtt fél tízkor a 11-es országúton Ojtoz közelében. Egy személygépkocsi és egy kamion ütközött, a balesetben ketten megsérültek.