Kétezer fölé ugrott az új esetek száma, 51-et Háromszékről jelentettek

2020. szeptember 30., szerda, Belföld

Kiemelkedően nagy számú, több mint 26 ezer teszt elvégzése után az elmúlt huszonnégy órában 2158 új koronavírusos esetről tájékoztat a stratégiai kommunikációs törzs.

  • Új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

A járvány kezdete óta egy nap alatt még nem azonosítottak ennyi új esetet, mint ahogy egy nap alatt ilyen sok – szám szerint 51 – újabb megbetegedést sem jelentettek még Kovászna megyéből.

A gyógyultak számának ritmusa továbbra sem éri el az új megbetegedéseket, az elmúlt huszonnégy órában 1840-en hagyhatták el a kórházat. Az újratesztelés során 674 betegnek (köztük öt háromszékinek) lett másodszor is pozitív teszteredménye. A tegnapi naphoz képest visszaesett az áldozatok száma, a stratégiai kommunikációs törzs mai jelentésében 33 elhunytról tájékoztat, Kovászna megyéből nem jelentettek halálesetet. A szakintézményekben ápoltak száma enyhén csökkent, a súlyos állapotú betegeké is eggyel kevesebb a tegnapi naphoz képest.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-09-30: Közélet - :

Baleset Ojtozban /FRISSÍTVE/

Baleset történt szerda délelőtt fél tízkor a 11-es országúton Ojtoz közelében. Egy személygépkocsi és egy kamion ütközött, a balesetben ketten megsérültek.
2020-09-30: Belföld - :

A szenátus ismét megszavazta a Trianon-törvényt

A szenátus változatlan formában ismét megszavazta szerdán az államfő által megfontolásra visszaküldött Trianon-törvényt, amely ünnepnappá nyilvánítja június 4-ét, a – Magyarországot területe kétharmadától megfosztó – békeszerződés évfordulóját.