Johnson a normalizálódásról

2020. október 7., szerda, Világfigyelő

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a koronavírus-járvány dúlása után az élet – várhatóan már jövőre – normalizálódik, de ez nem azt jelenti, hogy minden a régi kerékvágásba tér vissza.

  • Fotó: independent.co.uk
    Fotó: independent.co.uk

Johnson a kormányzó brit Konzervatív Párt – a járvány miatt ezúttal online fórumként megtartott – éves kongresszusának tegnapi munkanapján, a küldötteknek videókapcsolaton közvetített beszédében kijelentette: a párt már a következő, jövő évi kongresszusát a hagyományos módon, a delegátusok személyes részvételével rendezi. „Azon vagyunk, hogy egy nap az élet visszatérjen a normális kerékvágásba, hogy ismét normális módon tudjunk repülni, és a fodrászok se úgy nézzenek ki, mint aki radioaktív izotópokkal való munkához öltözött” – fogalmazott a brit kormányfő. Johnson szerint a járvány komoly változások katalizátora lesz, mindenekelőtt a zöld energia térhódításában.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 119
szavazógép
2020-10-07: Világfigyelő - :

Mindig a szabadságért

Több mint ezeréves történelme során a magyar nép mindig a szabadságért küzdött – hangoztatta a magyar honvédelmi miniszter tegnap Budapesten, az aradi vértanúk emléknapján. Benkő Tibor a Fiumei úti nemzeti sírkertben, a Batthyány-mauzóleumnál tartott megemlékezésen hangsúlyozta: „nem csak a szabadság népének nevezhetjük magunkat”, azt is elmondhatjuk, hogy „soha, de soha nem adjuk fel a küzdelmet”.
2020-10-07: Belföld - :

Jogerősen pert nyert Csíkszentmárton (Úzvölgyi temetőfoglalás)

Törvényes a csíkszentmártoni önkormányzatnak az a határozata, amellyel a község közvagyonává nyilvánította az úzvölgyi katonatemetőt és a magyar hadsereg által a második világháború idején épített egykori kaszárnyákat – mondta ki a marosvásárhelyi ítélőtábla tegnap. A döntés végleges, nem fellebbezhető meg.