Nem lesz magyar alpolgármester

2020. október 8., csütörtök, Belföld

Huszonnégy év után először nem lesz magyar alpolgármestere Nagybányának: a tisztségébe újraválasztott Cătălin Cherecheș polgármester a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetséget (USR) kérte fel, hogy állítsanak jelöltet a két alpolgármesteri tisztségbe.

  • fotó: Digi24
    fotó: Digi24

Cherecheș kijelentette: jó együttműködést kíván kialakítani a megválasztott önkormányzati testülettel, és meg szeretné őrizni a jó kapcsolatot az RMDSZ-szel is, amely hosszú idő után először nem kap alpolgármesteri tisztséget. A polgármester felbecsülhetetlen értéknek nevezte a város etnikai és kulturális sokszínűségét. „A magyar közösség mindig számíthat arra, hogy személyemben partnerre talál, támogatom az oktatási és kulturális projektjeit” – írta közösségi oldalán. Cătălin Cherecheș 2011 óta vezeti Nagybányát, az RMDSZ megőrizte két mandátumát a 23 tagú városi tanácsban. Máramaros megye 123 ezer lakosú székhelyének 1996 óta mindig volt RMDSZ-es alpolgármestere.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 656
szavazógép
2020-10-08: Belföld - :

Vízválasztóhoz értünk

Legyünk mindannyian szolidárisak ebben a vízválasztó pillanatban. Csak tőlünk függ ennek a nemzetnek az egészséges jövője – nyilatkozta tegnap Nelu Tătaru, nem sokkal a napi koronavírus-jelentés közzététele után.
2020-10-08: Belföld - :

Aggódik az államfő

Rendkívül aggasztónak tartja az egy nap alatt regisztrált koronavírusos megbetegedések és az ezzel kapcsolatos halálesetek számát Klaus Iohannis államfő.