Aggódik az államfő

2020. október 8., csütörtök, Belföld

Rendkívül aggasztónak tartja az egy nap alatt regisztrált koronavírusos megbetegedések és az ezzel kapcsolatos halálesetek számát Klaus Iohannis államfő.

  • Fotó: prezidency.ro
    Fotó: prezidency.ro

Tegnapi sajtótájékoztatóján többször is hangsúlyozta: a járvány megfékezése minden állampolgár felelőssége, a korlátozásokra szükség van, és minél előbb sikerül ezeket életbe léptetni, annál jobb. Iohannis szerint nem lehet mindent a kormánytól várni, mindenkinek meg kell hoznia néhány „kis áldozatot”, ha nem ezt tesszük, mindannyian veszíteni fogunk, mert a rendszer nem fogja bírni a terhelést. Az államfő köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, és támogatásáról biztosította őket. A december 6-ra tervezett parlamenti választások elhalasztását nem tartja indokoltnak, a helyhatóságiak sem voltak veszélyesebbek egy kenyér megvásárlásánál, a parlament mandátuma azonban december 20-án lejár, és utána nem hozhat sarkalatos törvényeket, a járványhelyzet pedig tél végén sem lehet sokkal jobb, mint az elején.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1004
szavazógép
2020-10-08: Belföld - :

Nem lesz magyar alpolgármester

Huszonnégy év után először nem lesz magyar alpolgármestere Nagybányának: a tisztségébe újraválasztott Cătălin Cherecheș polgármester a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetséget (USR) kérte fel, hogy állítsanak jelöltet a két alpolgármesteri tisztségbe.
2020-10-08: Belföld - :

Grindeanu kormányprogramja

3500 lejes minimálbért és 1300 lejes minimális nyugdíjat ígérnek a szociáldemokraták. A párt első alelnöke, Sorin Grindeanu volt kormányfő tegnap mutatta be a PSD 2021–2024-es kormányprogramját, amelynek fő céljául a munkahelyek biztonságát jelölte meg.