Grindeanu kormányprogramja

2020. október 8., csütörtök, Belföld

3500 lejes minimálbért és 1300 lejes minimális nyugdíjat ígérnek a szociáldemokraták. A párt első alelnöke, Sorin Grindeanu volt kormányfő tegnap mutatta be a PSD 2021–2024-es kormányprogramját, amelynek fő céljául a munkahelyek biztonságát jelölte meg.

  • Forrás: DigiFm
    Forrás: DigiFm

Elmondta: „a munkáltatóknak meg kell érteniük, hogy ha nincsenek tisztességes bérek, akkor nem lesz munkavállalójuk, mert a románok külföldre mennek dolgozni. Elsődleges cél, hogy megfelelő munkaerő legyen az országban. Vannak olyan intézkedéseink, amelyek a szaporulat emelésére irányulnak, mert ha ezt most nem tesszük meg, akkor rövidesen nem lesz alkalmazottunk, aki például a munkából távozók nyugdíját fizesse”.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 655
szavazógép
2020-10-08: Belföld - :

Aggódik az államfő

Rendkívül aggasztónak tartja az egy nap alatt regisztrált koronavírusos megbetegedések és az ezzel kapcsolatos halálesetek számát Klaus Iohannis államfő.
2020-10-08: Belföld - :

Hírsaláta

TAKARÍT CIOLACU. Egyre jobban kiszorul a Szociáldemokrata Pártból Viorica Dăncilă volt kormányfő, aki tavaly ilyenkor még az SZDP elnökjelöltje volt: már a párt nőszervezetének éléről is  leváltotta az országos bizottság (noha e tisztségből vált miniszter-, majd pártelnökké, és ide tért vissza bukása után), és rögtön be is töltötte a helyét. Most már csak abban reménykedhet a korábbi EP-képviselő, hogy legalább a parlamenti választásokon befutó helyet kap az SZDP listáján.