VisszajelzésA pedagógusok gyalázása

2020. október 9., péntek, Nyílttér

Mindig döbbenettel olvasok kollektív megbélyegzésről, bűnösségi vádakról. Ez még döbbenetesebb, ha újságíró tollából jelenik meg. Demeter J. Ildikó Szabad hétfő, szabad ámítás című nagy lélegzetű cikke (Háromszék, október 7.) felér a pedagógusok bitófára állításával.

Nem nevez néven senkit, csak szapulja az egész pedagógustársadalmat. Az egyetlen igazság a cikkben a hétfői szabadnapi elmarasztalás. Én személyesen tiltakoztam az iskolám igazgatóságán eme szabadnap ellen, de országos szintű döntés volt. Annyit tehettem, hogy online oktatásban dolgoztam. Ez a pedagógusok számára is váratlan szabadnap nem ad senkinek okot és jogot, hogy a társadalom minden fájdalmát, baját a pedagógusok nyakába varrja! Ilyen felelőtlen, kollektív megbélyegző írást rég nem olvastam.

Ömlik a félretájékoztatás: „sok pedagógus megtagadja az online oktatást”. Tessék egyetlen nevet és iskolát megnevezni! „Aki még óvodás, úgyis minden második héten taknyol” – ezért is az oktatók a felelősek!? „Jönnek az állami szabadnapok” – ezért is a pedagógusokat kell megfeszíteni! „A gyermekeknek ugyanis sok évük van hátra az iskolai gályarabságból”. Gondolom, ezeknek a „szép szavaknak” az írója akkor boldog, ha minél sértőbb szavakat tud leírni. Erre az írásra hasonló hangnemben kellene válaszolni! Nem teszem, legyen büszke a teljes pedagógustársadalmat vérig sértő írására.

Csendben, legtöbb pedagógus társam nevében, csak a következőket mondom. Maszkban, a vírustól félve, a mai nap reggelén 8 órától 14 óráig az osztálytermekben tanítottam. Délután és este online tartom a kapcsolatot tanítványaimmal. Pár percre belenéztem a Háromszék napilapba. Bár ne tettem volna, mindentől elment a kedvem. Aztán az utolsó oldalon megláttam az árkosi online pulykákat. Visszajött a munkakedvem, éjfélig én is befejezem az online munkámat, aztán holnap 8 órától újra az osztályteremben folytatom. Ameddig az egészségem és a vírus engedi. Várjuk, hogy egy következő cikkben még miben leszünk elmarasztalva, megbélyegezve, keresztre feszítve.

Újfalvi István,
Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 686
szavazógép
2020-10-09: Nyílttér - :

Zsidó újév a brassói zsinagógában

A héber naptár szerint szeptember 18-án új évet köszöntöttünk, amely az év hetedik hónapjára esik, a Tórában a Jom Teruah. Az idei év az 5781., ünnepe a Ros Hásáná.
2020-10-09: Nyílttér - Bokor Gábor:

Nem büntetni, inkább megelőzni

Most már biztos: az üres államkassza feltöltésén dolgoznak a közrend emberei. Rendre jelentik be a hírforrások: ezentúl civilbe öltözött rendőrök cirkálnak a halandók között, azt lesik, ki nem tartja be a vírusellenes rendelkezéseket. Akit elkapnak, azt bírságolják. Akár több ezer lejes büntetéssel.