Egyre több a korlátozás

2020. október 9., péntek, Belföld

Csíkszeredában és a megye további 12 településén – ahol a megbetegedések száma ezer lakosra vetítve meghaladja az 1,5-öt – két hétre bezárnak a bárok, klubok és más szórakozóhelyek.

  • Fotó: Pinterest
    Fotó: Pinterest

A Hargita megyei vészhelyzeti bizottság döntése értelmében október 9-e és 23-a között Fenyéd, Karcfalva, Gyergyócsomafalva, Csíkdánfalva, Galócás, Csíkmadaras, Csíkszereda, Csíkszentmihály, Csíkpálfalva, Csíkrákos, Csíkszentmárton, Madéfalva és Szentegyháza területén a játéktermek és kaszinók nem nyithatnak, a lottó- és sportfogadó-irodák azonban igen, az egészségügyi óvintézkedések betartása mellett. A 13 településen minden, 5 évnél idősebb személy számára kötelezővé válik a védőmaszk viselése az oktatási intézmények 50 méteres körzetében szabad téren is, de az utcán való maszkviselést mindenkinek javasolják. A koncerteket, előadásokat, vásárokat és sportrendezvényeket csak a megfelelő óvintézkedések és a fizikai távolság szigorú betartásával lehet megszervezni, egyházi eseményeken pedig csak a helybeliek vehetnek részt. A megye minden településén más-más órában kell nyitniuk és zárniuk az intézményeknek, és ahol lehetséges, áttérnek a távmunkára. A lakótársulások kötelesek biztosítani a lépcsőházak, liftek fertőtlenítését. Korlátozásokat több más megyében is elrendeltek, a Galac megyei Cuca község 14 napig vesztegzár alatt van, a helybeliek csak indokolt esetben, kijárási nyilatkozattal és maszkkal léphetnek ki lakásukból.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1288
szavazógép
2020-10-09: Belföld - :

Hírsaláta

„HARGITA MEGYE ROMÁN FÖLD!” A Calea Neamului Egyesület kész „minden áron” megvédeni az úzvölgyi katonatemető román parcelláját – írta szerdán a Facebook-oldalán a szélsőségesen nacionalista szervezet elnöke. Mihai Târnoveanu arra reagált, hogy a marosvásárhelyi ítélőtábla jogerős ítélettel megerősítette Csíkszentmárton tulajdonjogát a temető fölött.
2020-10-09: Belföld - :

Nem kell elhalasztani a választásokat

Nem kell elhalasztani a december 6-án esedékes parlamenti választásokat – véli Kelemen Hunor. Az RMDSZ elnöke szerint nem valószínű, hogy jövő márciusban gyökeresen más lenne a helyzet.