Ittas sofőrök

2020. október 13., kedd, Közélet

Két ittas sofőrt is lefülelt a rendőrség Háromszéken a hétvégén. Szombatra virradó éjszaka Barót köpeci kijáratánál igazoltattak egy személygépkocsit vezető, 33 éves férfit, akiről nem csupán az derült ki, hogy semmiféle járművezetői jogosítványa nincs, hanem az is, hogy ivott: a leheletében mért alkoholszint 0,47 mg/l volt.

Bekísérték vérvételre és bűnvádi eljárást indítottak ellene. Vasárnap délután Kommandón riasztották az őrsöt a 112-es segélyhívó számról azzal, hogy egy valószínűleg ittas személy ide-oda kanyarog a kocsival az úton. Ezúttal egy 42 éves férfiről volt szó, aki valóban jól felöntött a garatra: leheletében 1,02 mg/l alkoholt mértek. Őt is bekísérték vérvételre, de a bűnvádi eljárást sem fogja megúszni. Tapasztalat szerint a vérben ezrelékben kimutatott alkoholtartalom hozzávetőlegesen a kifújt levegő literében milligrammban mért érték kétszerese. A bűncselekmény küszöbértéke a vérben kimutatott 0,8 ezrelék. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 119
szavazógép
2020-10-13: Közélet - Bokor Gábor:

Tovább építenék, szépítenék Kovásznát

Kiértékelte a helyhatósági választásokon elért eredményeit az RMDSZ Kovászna városi szervezete. „A választások előtt is elmondtuk azokat az információkat, melyeket fontosnak tartottunk a választók számára, most az eredményeket értékeljük” – mondta bevezetőként Gyerő József, a szervezet vezetője, a város újraválasztott polgármestere.
2020-10-13: Közélet - :

Szekerek koccantak

Szokatlan baleset történt szombaton Előpatakon: két lovasszekér akadt össze, az egyikből pedig kiesett és meg is sérült két gyermek.