Szekerek koccantak

2020. október 13., kedd, Közélet

Szokatlan baleset történt szombaton Előpatakon: két lovasszekér akadt össze, az egyikből pedig kiesett és meg is sérült két gyermek.

A rendőrség közleménye szerint egy Árapatak felé tartó szekér beleakadt egy másikba, amely az út mentén vesztegelt, a ló pedig ettől kezdve gyeplő nélkül kocogott tovább. A rázkódástól a szekérderékból két gyermek – egyikük 10, másikuk 11 éves – kiesett az út szélére, mentővel vitték kórházba őket. A lovasszekerek gazdáit alkoholszondába fújatták, egyikük sem ivott, testi sértés miatt azonban eljárás indul ellenük. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 677
szavazógép
2020-10-13: Közélet - :

Ittas sofőrök

Két ittas sofőrt is lefülelt a rendőrség Háromszéken a hétvégén. Szombatra virradó éjszaka Barót köpeci kijáratánál igazoltattak egy személygépkocsit vezető, 33 éves férfit, akiről nem csupán az derült ki, hogy semmiféle járművezetői jogosítványa nincs, hanem az is, hogy ivott: a leheletében mért alkoholszint 0,47 mg/l volt.
2020-10-13: Közélet - Nagy D. István:

Újrázna Kulcsár-Terza József (Parlamenti Választások)

Dióhéjban értékelte tegnap négyéves parlamenti tevékenységét Kulcsár-Terza József, az RMDSZ színeiben 2016-ban mandátumot nyert háromszéki képviselő, a Magyar Polgári Párt politikusa, egyúttal bejelentve, folytatni szeretné a bukaresti döntéshozásbeli tevékenységét. A polgári politikus azt is jelezte, a Székely Nemzeti Tanács, valamint az Erdélyi Magyar Szövetség részéről is támogatásukról biztosították, miként Kövér László, a magyar Országgyűlés, illetve az MPP tiszteletbeli elnöke is. A honatya reményét fejezte ki, hogy az RMDSZ is nyitott lesz aziránt, hogy folytathassa a négy éve elkezdett munkát, és úgy véli, a tisztességes ajánlat a szövetség részéről az összefogási egyeztetések során az, ha az EMSZ-nek két befutóhelyet ajánlanak fel a parlamenti jelöltlistájukon.