Megerősített fúzió

2020. október 14., szerda, Belföld

Fenntartatja és megerősíti az Erdélyi Magyar Szövetség létrehozását célzó határozatot a Magyar Polgári Párt – erről döntött a szervezet országos választmánya tegnapi makfalvi gyűlésén.

Mint ismert, az MPP és az Erdélyi Magyar Néppárt januári közös küldöttgyűlése eredetileg korábbi időpontra jelölte ki a pártok egyesülését, ám a járványhelyzet és az elhalasztott önkormányzati választások módosították az ütemtervet. Mint tájékoztattak, a fúziós határozat megerősítését az MPP választmánya egyhangúan, ellenszavazat nélkül fogadta el. A két párt elnöksége következő lépésként kezdeményezi a törvényszéki bejegyzést. Az MPP elnöksége beszámolt az RMDSZ-szel folytatott, a parlamenti választásokra szóló együttműködési tárgyalások eddigi fejleményeiről, és felhatalmazást kapott az egyeztetések folytatására.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 689
szavazógép
2020-10-14: Belföld - :

Kockázati pótlék a tanügyben

Döntő házként elfogadta tegnap a képviselőház azt a törvénytervezetet, amely szerint a tanügyi alkalmazottak is részesülnek a koronavírus-járvány miatt megítélt kockázati pótlékból. A törvényjavaslatot 158 támogató, egy ellenszavazattal, 77 tartózkodás mellett fogadta el az alsóház.
2020-10-14: Belföld - :

Megóvta a kormány a költségvetés-kiigazítást

Alkotmányossági óvást emelt a kormány a parlament által módosított költségvetés-kiigazítás ellen, a törvényhozás ugyanis a kabinet által most szeptembertől bevezetett 14 százalékos helyett 40 százalékos nyugdíjemelést írt elő a jogszabályban, amire a miniszterelnök szerint nincs fedezet.