A biztonsági kamera elengedhetetlen szerepe /X/

2020. október 14., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A biztonság egy olyan alapvető szükséglet, amelyet az ember mindenféleképpen szeretne megteremteni saját magának és családjának egyaránt. Így egyre jobban elterjedtek a biztonsági berendezések, mint a riasztó vagy a kamera. Hasznosságuk tagadhatatlan, hiszen már maga a látványuk is elriasztja a betörőket és megakadályozza a bűntény elkövetését. 

Abban az esetben, ha mégis megtörténne a baj, jól látható felvételeken rögzítik az elkövetőket és segítik a rend őreinek munkáját azzal, hogy kézzel fogható bizonyítékokat biztosítanak a tettes minél gyorsabb megtalálása érdekében. Azonban mindenek előtt érdemes végiggondolnia mindazt, hogy mire szeretné felhasználni a kamerát, hova szeretné helyezni, és milyen funkciókkal szeretné, ha rendelkezne.

A biztonsági kamera típusai és jellegzetességei

Ma már léteznek vezeték nélküli, úgynevezett WiFi kamerarendszerek, amelyek - ahogyan azt a nevük is sejteti - képesek vezetékek nélkül, hálózaton keresztül kommunikálni, mindezt egy saját rejtett WiFi hálózaton keresztül. Ennek a kivitelezésnek köszönhetően a kamerák automatikusan csatlakoznak a hálózathoz, majd közvetlenül kommunikálnak a DVR-rel, így nem terhelik a számítógép hálózatát. Azonban arra figyelnie kell, hogy a kamerákat nem szabad 100 méteren túl helyezni a WiFi DVR-től.

A WiFi hálózattal működő kamerarendszer azonban csak az egyik típus, létezik az úgynevezett IP kamerás rendszer, amely a jelfeldolgozás módjában különbözik más kamerás rendszerektől. Az IP kamera működésére való tekintettel a beérkezett jelet digitalizálja, majd tömöríti azt, így lesz képes hatékonyan továbbítani az adatátviteli hálózathoz. Az IP kamerás rendszer esetében a felhasználó képes a rendszerek összekapcsolására, így az adatokat több kameráról, egy kábelen keresztül vezetik el.

Ezen típusú kamerák legtöbb esetben HD minőségűek, így nagyobb felbontással és fejlettebb funkciókkal rendelkeznek - mint az integrált videóelemzés, azaz az arcfelismerés vagy a hiányzó tárgyak észlelése funkció -, azonban mindez az árán is meg fog mutatkozni.

A kamera elhelyezése

A modern AHD kamerarendszer egy újabb technológiával működő rendszernek számít, amely lehetővé teszi az analóg kamerák számára, hogy 4000 képpontos felbontásban rögzítsék a képkockákat. A kamerák telepítésére való tekintettel helyezheti kültérre és beltérre egyaránt az igényétől függően. A kültéri kamerák esetében kifejezetten népszerűnek számítanak a domború stílusú kamerák, amelyeket nehezebb telepíteni, azonban sokkal jobban ellenállnak a vandalizmusnak és az időjárás hatásainak egyaránt.

A beltéri kamerák esetében akár kültéri kamerákat is használhat, azonban lehetősége van a rejtett vagy rejtett kém kamera felvételek rögzítésére is, amelyek anélkül rögzítenek, hogy azt bárki észrevenné.

Amennyiben szeretne többet megtudni az igényeinek leginkább megfelelő biztonsági kameráról, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol garantáltan kiválaszthatja az Önnek legideálisabb készüléket. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 1037
szavazógép
2020-10-14: Pénz, piac, vállalkozás - :

A fényforrások szerepe a szupermarketekben és bevásárlóközpontokban /X/

Az alkalmazott lámpatesteknek és egyéb fényforrásoknak bizony egészen komoly szerepük lehet abban, hogy egy üzlethelyiség, szupermarket vagy bevásárlóközpont forgalma miként alakul. Ennek megfelelően igyekszünk a bejegyzés keretei között szolgáltatni néhány hasznos tanácsot, hogy minél tudatosabban sikerüljön kialakítani a fényforrások rendszerét.
2020-10-15: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

XI. Székelyföld Napok
A Székelyföld Napok hivatalos Facebook-oldalán a következő programok tekinthetőek meg: ma 10 órától Háromszéki Arcképcsarnok: Nemes Levente (riport); 14 órától Sokszínű Székelyföld 2. rész; 15 órától Tehenesek – Vargyasi Levente és T. Bányai Péter néprajzi dokumentumfilmje.