AsztaliteniszHatodikok lettek

2020. október 19., hétfő, Sport

Mind a megyeszékhelyi Sepsi ISK, mind a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK csapata a hatodik helyen fejezte be az elmúlt napokban a Temes megyei Újszentesen megtartott B-osztályos felnőtt asztalitenisz-bajnokság odavágóját. Csapataink mérlege: két-két győzelem és öt-öt vereség.

  • Fotó: Facebook / Federația Română de Tenis de Masă
    Fotó: Facebook / Federația Română de Tenis de Masă

A hónap elején megtartott B-osztályos selejtező után a szakszövetség október 16–18. között a Temes megyei Újszentesen tartotta meg a harmadosztályos felnőtt bajnokság odavágóját, amelynek mezőnyében két háromszéki csikócsapat is ott volt. A pontvadászat 16 csapatát két nyolcas csoportba osztották szét a szervezők, az I-esbe került a Nagy Mózes SK, míg a II-esbe a Sepsi ISK együttese.

A Ionuț Chelmuș, Finna Gábor, Canea-Kocsis András, Kovács Kristóf István és Andrei Miroiu összeállítású kézdivásárhelyi gárda 3–2-re nyert a Craiovai U II. alakulatával szemben és 3–1 verte a Moinești-i MSK-t. Kerekes Barnabás fiai 3–1-re kikaptak a Bukaresti TTT-től, s 3–0 arányban veszítették el az Újszentesi Községi SK, a Dunărea Giurgiu, a Székely­udvarhelyi ISK III. és a Șomuz Fălticeni csapata elleni találkozójukat, és a hatodik pozícióban fejezték be az odavágót. A Kocsis Balázs és Cocean Valér edzette Sepsi ISK alakulata – Bokor Zoltán, Urus Kristóf, Jakabos Andor és Márton Ádám – 3–0-ra győzött a Dornavátrai MSK és a Zilahi MSK együttese ellen, míg 3–0-ra maradt alul a Bukaresti ACTT I., a Craiovai MSK, az Újszentesi SK, a Székelyudvarhelyi ISK II. és a Temesvári Raris SK alakulatával szemben. A megyeszékhelyiek teljesítménye is a hatodik helyre volt elég. Folytatás tavasszal.

 

Elrajtolt a megyei csapatbajnokság

Kedden rendezték meg a 2020–2021-es háromszéki amatőr pingpongbajnokság első fordulóját, amelyben a lejátszott összes mérkőzés izgalmas és látványos küzdelmet hozott. A tizenkét csapatos pontvadászatnak a sepsiszentgyörgyi Topspin asztalitenisz-terem adott otthont. Eredmények: Nagyajta–Unikum 5–4, Rákosi Törekvés–Cameleo­nii 3–5, Vulturii–Topspin 2–5, CFTuning–Vaskéz 5–4, Ringispir–Survivers 5–0, Backspin Effect–The 5 Fighters 5–2. A rangsor: 1. Ringispir (5–0) 1 pont, 2. Topspin (5–2) 1 p., 3. Cameleonii és Backspin Effect (5–3) 1 p., 5. Nagyajta és CFTuning (5–4) 1 p., 7. Unikum és Vaskéz (4–5) 0 p., 9. Rákosi Törekvés és The 5 Fighters (3–5) 0 p., 11. Vulturii (2–5) 0 p., 12. Survivers (0–5) 0 p. (tibo)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1096
szavazógép
2020-10-19: Sport - Miska Brigitta:

Csak egy pontot szereztek a háromszéki csapatok (Labdarúgás, 3. Liga)

Nem a háromszéki csapatok szája íze szerint alakult a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulója. Mindkét gárda hazai pályán játszott, ennek ellenére mindössze egy pontot szereztek. A Sepsi OSK II. gól nélküli döntetlent játszott a sereghajtó Barcarozsnyói Olimpic ellen, a Kézdivásárhelyi SE pedig 3–2 arányban kikapott a Brassói SR együttesétől.
2020-10-19: Sport - :

Elmaradt a félmaraton (Atlétika)

Mindössze 20 órával a tizennyolcadik rajtja előtt a háromszéki kormánymegbízotti hivatal mellett működő megyei vészhelyzeti bizottság megvonta a Szentgyörgy Félmaraton szervezési engedélyét, így elmaradt a szombatra betervezett esemény.